Cale de navigare

Din laborator pe piaţă

Octombrie 2012

  Plantă examinată în laborator © iStockphoto - Nicolas Loran

O companie daneză aflată la început de drum şi-a lansat primul produs pe piaţa suplimentelor nutritive. Acest pas uriaş a fost posibil datorită sprijinului financiar din partea Uniunii Europene.

Penetrarea pieţei de suplimente nutritive nu este o etapă uşoară, ea necesitând investiţii uriaşe în etapa de dezvoltare. Fluxome, o întreprindere mică din Danemarca, a reuşit să facă acest salt: primul său produs este în curs de evaluare pentru a fi lansat în SUA. Suplimentul alimentar, care îmbină ingrediente naturale şi procese de producţie controlate, ar putea fi utilizat pentru ameliorarea sănătăţii cardiovasculare.

Pentru ca acest produs să ajungă din laborator pe piaţă, UE a oferit o finanţare prin Fondul european de investiţii. În ultimii 10 ani s-a pus la dispoziţie o sumă totală de 23 milioane € sub formă de capital de risc, pentru a ajuta compania să depăşească etapa critică de început. Acest tip de finanţare inovator s-a dovedit a fi unul de succes pentru ca Fluxome să atingă nivelul următor. „Pentru a parcurge drumul complet, ai nevoie nu doar de o idee, ci şi de bani”, explică Jarne Elleholm, preşedintele companiei Fluxome. „Fără aceste două aspecte, nu s-ar fi putut crea o companie care şi-a dovedit astăzi valoarea lansându-şi primul produs.”

Următoarea etapă va fi de a mai adăuga 14 milioane € la capitalul de risc, pentru a-şi continua dezvoltarea. Deja sunt în pregătire alte câteva produse.

  • Povestea de succes a companiei Fluxome – înregistrare videoDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
  • Capital pentru întreprinderile mici – un ghid din partea Fondului european de investiţiiEnglish
  • Pentru a vă ajuta să vă extindeţi în plan internaţional sau să obţineţi finanţare din partea UE, contactaţi reprezentantul cel mai apropiat al Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Site-ul FluxomeEnglish

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 25/02/2014 | Începutul paginii