Kruimelpad

De spannende stap van lab naar markt

Oktober 2012

  Plant die wordt onderzocht in een laboratorium © iStockphoto - Nicolas Loran

Een startende Deense onderneming introduceerde onlangs haar eerste product op de markt voor voedingssupplementen. Deze enorme stap werd mogelijk dankzij financiële steun van de Europese Unie.

Door de grote investeringsbehoeften in de ontwikkelingsfase is het betreden van de markt voor voedingssupplementen niet eenvoudig. De kleine Deense onderneming Fluxome wist de stap te zetten: haar eerste product wordt momenteel geëvalueerd voor introductie in de VS. Het voedingssupplement, dat natuurlijke ingrediënten combineert met gecontroleerde productieprocessen, zou kunnen worden gebruikt om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

Om dit product van het lab naar de markt te brengen stelde de EU middelen beschikbaar via het Europees Investeringsfonds. In de afgelopen tien jaar kon de onderneming over in totaal 23 miljoen euro aan durfkapitaal beschikken om de kritieke opstartfase door te komen. Het innovatieve financieringstype bleek succesvol en hielp Fluxome naar de volgende stap. “Je hebt naast een goed idee ook geld nodig om het te redden,” vertelt Jarne Elleholm, voorzitter van Fluxome. “Zonder geld waren we niet in staat geweest om een onderneming neer te zetten die zichzelf vandaag heeft bewezen door haar eerste product te lanceren.”

De volgende stap bestaat uit het verwerven van nog eens 14 miljoen euro aan durfkapitaal om verder uit te breiden. Er zitten al verschillende producten in de pijplijn.

  • Het succesverhaal van Fluxome – bekijk de videoDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
  • Kapitaal voor kleine ondernemingen – een handleiding van het Europees InvesteringsfondsEnglish
  • Wilt u hulp bij het betreden van de internationale markt of het verkrijgen van EU-financiering? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vertegenwoordiger van het Enterprise Europe Network.DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Website van FluxomeEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 25/02/2014 | Naar boven