Navigációs útvonal

A laboratóriumtól a forgalmazásig

2012. október

  Növény laboratóriumi vizsgálata © iStockphoto - Nicolas Loran

Egy dán induló vállalkozás nemrégiben jelent meg a táplálékkiegészítők piacán első termékével. Ez a hatalmas lépés az Európai Unió pénzügyi támogatásának köszönhetően vált lehetségessé.

Mivel a táplálékkiegészítők piacára való bekerülés hatalmas befektetést igényel a termékfejlesztés időszakában, ez nem egy könnyű lépés. A Fluxome nevű dán kisvállalkozásnak már sikerült: első termékét jelenleg vizsgálják az USA-ban való forgalmazás engedélyezéséhez. Természetes összetevőket tartalmazó, ellenőrzött gyártási folyamatok révén előállított táplálékkiegészítőjük a szív-érrendszeri egészség javítására lehet alkalmas.

Ahhoz, hogy ez a termék a laboratóriumból eljusson a piacra, az EU biztosított finanszírozást az Európai Beruházási Alapon keresztül. Az elmúlt tíz év során összesen 23 millió eurónyi kockázati tőkéhez jutott a vállalkozás, hogy a kritikus indulási szakaszon átjusson. Az innovatív finanszírozási forma sikeresen juttatta tovább a Fluxome céget a következő szintre. „Pénzre és jó ötletre van szükség ahhoz, hogy végig lehessen vinni” - mondta Jarne Elleholm, a Fluxome elnöke. „Ezek nélkül nem lett volna lehetséges létrehozni a céget, amely ma bizonyított azzal, hogy első termékét bevezeti a piacra.”

A következő lépésben további 14 millió euró kockázati tőke segítségével tovább bővítik a vállalkozást. Számos termékük van már fejlesztési szakaszban.

 • A Fluxome sikertörténete – nézze meg a videótDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
 • Tőke a kisvállalkozásoknak – útmutató az Európai Beruházási AlaptólEnglish
 • A nemzetközi piacra való kilépés vagy uniós finanszírozás érdekében vegye fel a kapcsolatot az Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski legközelebbi képviselőjével.
 • A Fluxome cég honlapjaEnglish

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 25/02/2014 | Az oldal tetejére