Navigointipolku

Riskipääomalla laboratoriosta markkinoille

Lokakuu 2012

  Kasvia tutkitaan laboratoriossa © iStockphoto – Nicolas Loran

Aloittava tanskalaisyritys on juuri tuonut ensimmäisen tuotteensa ravintolisämarkkinoille. Tämä valtavan harppauksen mahdollisti Euroopan unionin tarjoama tuki.

Tuotekehitysvaiheessa tarvitaan valtavia investointeja, joten pääsy ravintolisämarkkinoille ei ole helppoa. Tanskalainen pienyritys, Fluxome, onnistui tässä tavoitteessa: sen ensimmäisen tuotteen arviointi on juuri meneillään, jotta se voitaisiin lanseerata Yhdysvalloissa. Ravintolisän tuotannossa on hyödynnetty sekä luonnollisia ainesosia että valvottuja tuotantomenetelmiä, ja tuotetta voidaan käyttää sydän- ja verisuonitautien ehkäisemiseen.

Tämän tuotteen tuomiseksi laboratoriosta markkinoille EU on tarjonnut rahoitusta Euroopan investointirahastosta. Viimeisten kymmenen vuoden aikana yritykselle on myönnetty yhteensä 23 miljoonaa euroa riskipääomaa, jotta se on voinut selvitä yli kriittisen aloitusvaiheen. Tällainen innovatiivinen rahoitustapa on osoittautunut kannattavaksi Fluxomen viemiseksi seuraavalle tasolle. ”Tarvitaan rahaa, mutta myös hyvä ja toteutuskelpoinen idea”, Fluxomen toimitusjohtaja Jarne Elleholm selittää. ”Ilman sitä ei olisi voitu luoda yritystä, joka on nyt todistanut osaamisensa tuomalla markkinoille ensimmäisen tuotteensa.”

Seuraavaksi yrityksen on tarkoitus hankkia toiset 14 miljoonaa euroa riskipääomaa toimintansa laajentamiseksi. Useita muitakin tuotteita on jo suunnitelmissa.

 • Fluxomen menestystarina – katso videoDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
 • Pääomaa pienyrityksille – Euroopan investointirahaston opasEnglish
 • Kun yrityksesi kaipaa tukea kansainvälistymiseen tai haluaa hakea EU-rahoitusta, ota yhteyttä lähimpään Yritys-Eurooppa -verkostonDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski edustajaan.
 • Fluxomen verkkosivuEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 25/02/2014 | Sivun alkuun