Διαδρομή πλοήγησης

Αποτολμώντας το πέρασμα από το εργαστήριο στην αγορά

Οκτώβριος 2012

  Φυτό υπό εξέταση στο εργαστήριο © iStockphoto - Nicolas Loran

Μια νεοσύστατη δανική επιχείρηση μόλις λάνσαρε το πρώτο της προϊόν στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής. Αυτό το τεράστιο βήμα έγινε δυνατό χάρη στη χρηματοπιστωτική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καθώς οι επενδυτικές ανάγκες κατά τη φάση της ανάπτυξης είναι τεράστιες, η διείσδυση στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η μικρή δανική επιχείρηση Fluxome κατάφερε να κάνει το άλμα: επί του παρόντος, το πρώτο της προϊόν αξιολογείται για να λανσαριστεί στις ΗΠΑ. Το συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει φυσικά συστατικά και ελεγχόμενες διαδικασίες παραγωγής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.

Για να περάσει αυτό το προϊόν από το εργαστήριο στην αγορά,η ΕΕ διέθεσε χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Την τελευταία δεκαετία διατέθηκε στην επιχείρηση συνολική βοήθεια 23 εκ. ευρώ υπό μορφή επιχειρηματικού κεφαλαίου για την κρίσιμη φάση της εκκίνησης. Ο καινοτόμος τύπος χρηματοδότησης αποδείχθηκε επιτυχής, καθώς έδωσε στη Fluxome τη δυνατότητα να περάσει στο επόμενο επίπεδο. «Εκτός από μια καλή ιδέα χρειάζεσαι και χρήματα για να τα καταφέρεις μέχρι τέλους», εξηγεί ο Jarne Elleholm, Πρόεδρος της Fluxome. «Χωρίς αυτά δεν θα είχαμε μπορέσει να δημιουργήσουμε μια εταιρεία που σήμερα απέδειξε τις ικανότητές της λανσάροντας το πρώτο της προϊόν».

Το επόμενο βήμα θα είναι να εξασφαλίσει άλλα 14 εκ. ευρώ επιχειρηματικού κεφαλαίου για να επεκταθεί περαιτέρω. Αρκετά άλλα προϊόντα είναι ήδη υπό ανάπτυξη.

  • Το παράδειγμα επιτυχίας της Fluxome – δείτε το βίντεοDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
  • Κεφάλαιο για μικρές επιχειρήσεις – ένας οδηγός από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΕπενδύσεωνEnglish
  • Για να λάβετε βοήθεια ώστε να δραστηριοποιηθείτε διεθνώς ή για να λάβετε χρηματοδότηση από την ΕΕ, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο του Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Δικτυακός τόπος της FluxomeEnglish

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2014 | Αρχή σελίδας