Sti

Springet fra laboratorium til marked

Oktober 2012

  Plante undersøges på et laboratorium © iStockphoto - Nicolas Loran

En dansk opstartvirksomhed har netop lanceret sit første produkt på markedet for kosttilskud. Økonomisk støtte fra EU gjorde det muligt at tage det store skridt.

Med de store investeringer, der kræves i udviklingsfasen, er det ikke nogen let sag at komme ind på markedet for kosttilskud. Det er lykkedes for den lille danske virksomhed Fluxome at tage springet: Dens første produkt vurderes i øjeblikket med henblik på lancering i USA. Kosttilskuddet er fremstillet ved hjælp af naturlige ingredienser og kontrollerede produktionsprocesser og har til formål at forbedre hjerte/kar-sundheden.

EU har ydet støtte gennem Den Europæiske Investeringsfond for at få produktet videre fra laboratoriet og ud på markedet. EU har i løbet af de seneste 10 år stillet i alt 23 mio. EUR til rådighed i risikovillig kapital for at hjælpe virksomheden gennem den kritiske opstartsfase. Den innovative finansiering var et godt valg, som gjorde det muligt for Fluxome at komme videre. ”Ud over en god idé kræves der også penge, for at det virkelig kan lykkes,” forklarer Jarne Elleholm, der er bestyrelsesformand i Fluxome. ”Uden de penge ville det ikke have været muligt at skabe en virksomhed, der nu har haft succes med at lancere sit første produkt.”

Næste skridt bliver at skaffe 14 mio. EUR mere i risikovillig kapital for at sikre fortsat vækst. Virksomheden har mange andre produkter i støbeskeen.

 • Fluxomes succeshistorie – se videoenDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
 • Kapital til små virksomheder – vejledning fra Den Europæiske InvesteringsfondEnglish
 • Kontakt din nærmeste repræsentant for Enterprise Europe-netværketDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski, hvis du vil ind på det internationale marked eller har brug for støtte fra EU
 • Fluxomes webstedEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 25/02/2014 | Til toppen