Навигационна пътека

От лабораторията към пазара

октомври 2012 г.

  Растение, което се изследва в лаборатория © iStockphoto - Nicolas Loran

Ново датско предприятие току що пусна своя първи продукт на пазара за хранителни добавки. Тази огромна стъпка стана възможна благодарение на финансова подкрепа от Европейския съюз.

Проникването на пазара за хранителни добавки не е лесно, поради необходимостта от огромни инвестиции по време на развойния етап. Малкото датско предприятие Fluxome успя да се справи: неговият първи продукт в момента се оценява за пускане на пазара в САЩ. Хранителната добавка, която комбинира природни съставки и контролирани производствени процеси, може да се използва за подобряване на сърдечносъдовото здраве.

За да изведе този продукт от лабораторията до пазара, ЕС осигури финансиране чрез Европейския инвестиционен фонд. Общо 23 милиона евро рисков капитал бяха предоставени през последните 10 години, за да подпомогнат предприятието през критичния първоначален етап. Иновативното финансиране се оказа успешно в извеждането на Fluxome до следващото ниво. „Нужни са както парични средства, така и добра идея, за да се постигне краен успех“, обяснява Jarne Elleholm, президент на Fluxome. „Без това те нямаше да са в състояние да създадат компания, която днес да се докаже с пускането на първия си продукт“.

Следващата стъпка ще бъде осигуряването на допълнителни 14 милиона чрез рисков капитал за допълнително разрастване. Още няколко продукта вече са на конвейера.

  • Историята на успеха на Fluxome — гледайте видеоклипаDeutschEnglishespañolfrançaisitalianoportuguês
  • Капитал за малкия бизнес — Ръководство на Европейския инвестиционен фондEnglish
  • За да получите помощ за достъп до международния пазар или за получаване на финансиране от ЕС се свържете с най-близкия представител на Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Уебсайта на FluxomeEnglish

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 25/02/2014 | Начало на страницата