Cale de navigare

Mai puternice împreună: o bancă de ajutor reciproc susţine femeile întreprinzător din Cipru şi câştigă un premiu european în 2012

Noiembrie 2012

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

De la lansarea băncii Cyprus Women's Coop Bank, acum zece ani, procentajul femeilor întreprinzător a crescut de la aproximativ 12 % la aproape 30 %. Banca s-a numărat de curând şi printre câştigătorii ediţiei din 2012 a Premiilor pentru promovarea întreprinderilor europene, la categoria „Promovarea spiritului antreprenorial”.

Banca a fost înfiinţată în Larnaca de către 350 de femei, pentru a ajuta şi alte femei din întreaga ţară în vederea demarării şi dezvoltării propriei afaceri. Având-o la conducere pe Artemis Toumazi, ambasadoarea antreprenoriatului feminin, banca este specializată în credite mici, de până la 100 000 €, acordate întreprinderilor mici şi mijlocii, cu planuri de rambursare flexibile, perioade de graţie de până la doi ani, dobânzi de aproximativ 4 % şi posibilitatea accesării fondurilor în termen de 48 de ore.

De asemenea, banca oferă consiliere şi le asigură clienţilor săi acces la reţeaua de profesionişti a băncii. Anna Karyda, care conduce o firmă de întreţinere a autovehiculelor la aeroportul din Larnaca, a primit din partea băncii un credit de 60 000 € pentru a-şi extinde compania. Iată cum descrie ea rolul-cheie pe care l-a jucat banca în acest context: „Ne-au oferit informaţii foarte bune despre serviciile lor bancare şi despre cum putem obţine finanţare în condiţii favorabile din partea altor instituţii. A fost un lucru foarte important pentru noi.”

Banca este în legătură cu European Network of Female Entrepreneurship (Reţeaua europeană de antreprenoriat feminin), care încurajează femeile din 22 ţări ale UE să îşi înfiinţeze o afacere proprie, oferindu-le consiliere pentru reuşita acestui demers.

Mai multe informaţii:

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 13/03/2014 | Începutul paginii