Kruimelpad

Samen sterker: coöperatieve bank biedt stimulansen aan vrouwelijke ondernemers in Cyprus en wint Europese Award 2012

November 2012

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

Sinds de lancering van Cyprus Women’s Coop Bank Ltd tien jaar geleden is het percentage vrouwelijke ondernemers gestegen van 12 % tot bijna 30 %.De bank heeft onlangs dan ook de Europese Award voor Ondernemerschapsbevordering 2012 gewonnen in de categorie „Bevordering van de ondernemerschapsgeest”.

De bank werd in Larnaca opgericht door 350 vrouwen om andere vrouwen in het hele land te helpen hun eigen zaak te starten en uit te bouwen. Ambassadrice voor vrouwelijk ondernemerschap Artemis Toumazi staat aan het hoofd van de bank, die gespecialiseerd is in kleine leningen tot € 100 000 aan kleine en middelgrote bedrijven, met flexibele afbetalingsplannen, aflossingsvrije perioden tot 2 jaar, rentevoeten rond 4 % en mogelijke toegang tot fondsen binnen 48 uur.

Tevens krijgen klanten advies en toegang tot het professionele netwerk van de bank. Anna Karyda, die een autogaragebedrijf uitbaat aan de luchthaven van Larnaca, kreeg bijvoorbeeld een lening van € 60 000 om haar zaak uit te breiden. Ze beschrijft de grote rol die de bank daarbij speelde als volgt: „Ze gaven ons uitstekende informatie over bankieren bij hen, en over financiering met gunstige voorwaarden via andere instellingen. Dat was heel belangrijk voor ons.”

De bank is aangesloten bij het Europees netwerk van ambassadrices voor vrouwelijk ondernemerschap, dat vrouwen in 22 EU-landen aanmoedigt om hun eigen zaak te beginnen en hen bijstaat met advies.

Meer weten:

  • Het succesverhaal van  Cyprus Women’s Coop Bank Ltd – bekijk de videoEnglish
  • Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering 2012: winnaars
  • Contacteer het Europees netwerk van ambassadrices voor vrouwelijk ondernemerschapEnglish
  • Voor hulp bij internationaal zakendoen of bij het verkrijgen van EU-financiering, neem contact op met uw dichtstbijzijnde vertegenwoordiger van het Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Website van Cyprus Women’s Coop Bank LtdEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 13/03/2014 | Naar boven