Navigációs útvonal

Egységben az erő: A ciprusi női vállalkozókat lendületbe hozó szövetkezeti hitelintézet nyerte el a 2012. évi európai díjat

2012. november

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

A Cyprus Women’s Coop Bank Ltd. nevű szövetkezeti hitelintézet tíz évvel ezelőtti indulása óta a női vállalkozók aránya 12%-ról csaknem 30%-ra nőtt. „A vállalkozó szellem előmozdítása” érdekében tett erőfeszítéseiért a bank nemrégiben elnyerte a 2012. évi Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére nevű rangos elismerést.

A bankot 350 nő hozta létre Lárnakában azzal a céllal, hogy más nőknek segítsenek szerte az országban vállalkozásaik beindításában és fejlesztésében. A női vállalkozók egyik nagykövete, Artemis Toumazi vezette bank kis- és középvállalkozásoknak nyújtott, legfeljebb 100 000 euró összegű hitelekre specializálódik, melyeket rugalmas és legfeljebb két eves halasztott törlesztéssel kell visszafizetni, 4% körüli kamattal. A hitelekhez akár 48 órán belül hozzá lehet jutni.

Ezen kívül tanácsadással is szolgálnak ügyfeleiknek, valamint hozzáférést nyújtanak a bank szakmai hálózatához. Anna Karyda – aki egy gépjármű-karbantartó műhelyt üzemeltet a lárnakai repülőtéren – 60 000 euró hitelt vett fel a banktól vállalkozása bővítéséhez. Mint elmondta, a bank kiemelten fontos szerepet játszott a vállalkozásfejlesztés folyamatában: „Nagyon részletes tájékoztatást kaptunk a banki szolgáltatásaikról, és kedvező feltételek mellett jutottunk finanszírozáshoz. Ez nagyon fontos volt számunkra.”

A bank kapcsolatban áll a Női Vállalkozók Európai Hálózatával, amely az Európai Unió 22 tagállamában ösztönzi a nőket saját vállalkozás indítására, valamint tanácsokat ad nekik azok sikeréhez.

További információk:

 • A Cyprus Women’s Coop Bank Ltd sikertörténete – nézze meg a videótEnglish
 • Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére (EEPA) - a 2012-es nyertesek pdf - 2 MB [2 MB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
 • Vegye fel a kapcsolatot a Női vállalkozói nagykövetek európai hálózatávalEnglish
 • A nemzetköziesítés vagy uniós finanszírozás szerzése céljából vegye fel a kapcsolatot az Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiÖnhöz legközelebbi képviselőjével
 • A Cyprus Women’s Coop Bank Ltd. honlapjaEnglish

 

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 13/03/2014 | Az oldal tetejére