Navigációs útvonal

Egységben az erő: A ciprusi női vállalkozókat lendületbe hozó szövetkezeti hitelintézet nyerte el a 2012. évi európai díjat

2012. november

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

A Cyprus Women’s Coop Bank Ltd. nevű szövetkezeti hitelintézet tíz évvel ezelőtti indulása óta a női vállalkozók aránya 12%-ról csaknem 30%-ra nőtt. „A vállalkozó szellem előmozdítása” érdekében tett erőfeszítéseiért a bank nemrégiben elnyerte a 2012. évi Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére nevű rangos elismerést.

A bankot 350 nő hozta létre Lárnakában azzal a céllal, hogy más nőknek segítsenek szerte az országban vállalkozásaik beindításában és fejlesztésében. A női vállalkozók egyik nagykövete, Artemis Toumazi vezette bank kis- és középvállalkozásoknak nyújtott, legfeljebb 100 000 euró összegű hitelekre specializálódik, melyeket rugalmas és legfeljebb két eves halasztott törlesztéssel kell visszafizetni, 4% körüli kamattal. A hitelekhez akár 48 órán belül hozzá lehet jutni.

Ezen kívül tanácsadással is szolgálnak ügyfeleiknek, valamint hozzáférést nyújtanak a bank szakmai hálózatához. Anna Karyda – aki egy gépjármű-karbantartó műhelyt üzemeltet a lárnakai repülőtéren – 60 000 euró hitelt vett fel a banktól vállalkozása bővítéséhez. Mint elmondta, a bank kiemelten fontos szerepet játszott a vállalkozásfejlesztés folyamatában: „Nagyon részletes tájékoztatást kaptunk a banki szolgáltatásaikról, és kedvező feltételek mellett jutottunk finanszírozáshoz. Ez nagyon fontos volt számunkra.”

A bank kapcsolatban áll a Női Vállalkozók Európai Hálózatával, amely az Európai Unió 22 tagállamában ösztönzi a nőket saját vállalkozás indítására, valamint tanácsokat ad nekik azok sikeréhez.

További információk:

 • A Cyprus Women’s Coop Bank Ltd sikertörténete – nézze meg a videótEnglish
 • Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére (EEPA) - a 2012-es nyertesek
 • Vegye fel a kapcsolatot a Női vállalkozói nagykövetek európai hálózatávalEnglish
 • A nemzetköziesítés vagy uniós finanszírozás szerzése céljából vegye fel a kapcsolatot az Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiÖnhöz legközelebbi képviselőjével
 • A Cyprus Women’s Coop Bank Ltd. honlapjaEnglish

 

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 13/03/2014 | Az oldal tetejére