Navigointipolku

Yhdessä vahvempia: osuuskuntapankki antaa naisyrittäjille lisäpotkua Kyproksella ja voittaa palkinnon

Marraskuu 2012

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

Sen jälkeen kun Cyprus Women's Coop Bank Ltd perustettiin kymmenen vuotta sitten, naisyrittäjien osuus on noussut noin 12 prosentista lähes 30 prosenttiin. Lisäksi pankki voitti juuri Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon 2012 luokassa "yrityskulttuurin edistäminen".

Pankin perusti Larnakassa 350 naista auttaakseen muita naisia kaikkialla maassa perustamaan yrityksiä ja kehittämään niitä. Naisyrittäjyyden lähettiläs Artemis Toumazin johtama pankki on erikoistunut pk-yrityksille annettaviin pieniin, enintään 100 000 euron lainoihin. Niiden takaisinmaksusuunnitelmat ovat joustavia, maksuaikaa voidaan pidentää jopa kaksi vuotta, korot ovat neljän prosentin luokkaa ja rahaa on mahdollista saada 48 tunnin sisällä.

Pankki tarjoaa myös neuvontaa ja antaa asiakkaille mahdollisuuden hyödyntää pankin ammattilaisverkostoa. Anna Karyda, joka pyörittää autohuoltoyritystä Larnakan lentoasemalla, sai pankilta 60 000 euron lainan yrityksen laajentamista varten. Hän kuvailee keskeistä roolia, joka pankilla oli: "He antoivat meille erittäin hyvin tietoa pankkiasioiden hoitamisesta heidän kanssaan ja rahoituksen saamisesta hyvin ehdoin muilta laitoksilta. Se oli meille erittäin tärkeää."

Pankilla on yhteys naisyrittäjien eurooppalaiseen verkostoon, joka rohkaisee naisia 22:ssa EU:n maassa perustamaan omia yrityksiä ja antaa neuvoja menestymiseen.

Lisätietoa:

 • Cyprus Women’s Coop Bank Ltd:n menestystarina – katso videoEnglish
 • Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon (EEPA) 2012 voittajat
 • Ota yhteyttä naisyrittäjyyden lähettiläiden eurooppalaiseen verkostoonEnglish
 • Jos haluat kansainvälistyä tai saada EU:n rahoitusta, ota yhteyttä lähimpään Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski-edustajaan.
 • Cyprus Women’s Coop Bank Ltd:n verkkosivuEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 13/03/2014 | Sivun alkuun