Sti

Stærkere sammen: Andelsbank rækker kvindelige iværksættere en hånd i Cypern og vinder den europæiske pris 2012

November 2012

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

Siden andelsbanken Cyprus Women's Coop Bank Ltd blev stiftet for 10 år siden, er andelen af kvindelige iværksættere steget fra ca. 12 % til næsten 30 %.  Den har netop vundet den europæiske pris til fremme af iværksættere 2012 for fremme af iværksætterkultur.

Banken blev stiftet i Larnaca af 350 kvinder for at hjælpe andre kvinder i hele landet med at starte og udvikle deres virksomhed. Banken ledes af den kvindelige iværksætterambassadør Artemis Toumazi og har specialiseret sig i små lån på op til 100 000 EUR til små og mellemstore virksomheder med fleksible tilbagebetalingsplaner, afdragsfrie perioder på op til to år, rentesatser på ca. 4 % og adgang til likviditet inden for 48 timer.

Banken tilbyder også sine kunder rådgivning og adgang til bankens professionelle netværk. Anna Karyda, som driver en bilvedligeholdelsesvirksomhed i Larnacas lufthavn, fik et lån på 60 000 EUR fra banken til udvidelse af firmaet. Hun beskriver den centrale rolle, som banken spillede i denne forbindelse. "De oplyste os grundigt om deres bankforretning og tilbud til os og om at skaffe finansiering på gode vilkår hos andre institutter. Det betød meget for os."

Banken er knyttet til European Network of Female Entrepreneurship, som opmuntrer kvinder i 22 EU-lande til at starte deres egen virksomhed og rådgiver dem om, hvordan de skal få succes med det.

Du finder mere information her:

 • Succeshistorien om Cyprus Women’s Coop Bank Ltd's – se videoenEnglish
 • Vinderne i 2012 af den europæiske pris til fremme af iværksættere (EEPA)
 • Kontakt European Network of Female Entrepreneurship AmbassadorsEnglish
 • For at få hjælp til internationalisering eller ansøgning om EU-midler kan du kontakte den nærmeste repræsentant for Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
 • Cyprus Women’s Coop Bank Ltd's webstedEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 13/03/2014 | Til toppen