Навигационна пътека

По-силни заедно: Кооперативна банка осигурява подкрепа за жени предприемачи в Кипър и печели Европейска награда за 2012 г.

ноември 2012 г.

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

От стартирането на „Cyprus Women’s Coop Bank Ltd“ преди десет години, процентът на жените предприемачи се е увеличил от около 12 % на почти 30 %. Освен това тя току що спечели Европейската награда за насърчаване на предприемачеството в раздела „Насърчаване на предприемаческия дух“.

Банката е основана в Ларнака от 350 жени, за да помага на други представители на нежния пол в цялата страна да стартират и развият своя бизнес. Банката, която се ръководи от посланика на жените предприемачи, Артемис Тумази, е специализирана в отпускането на малки кредити на стойност до 100 000 евро за малки и средни предприятия с гъвкави планове за погасяване, гратисни периоди до две години, лихвени проценти от около 4 % и възможността за достъп до средства в рамките на 48 часа.

Освен това тя предоставя консултации и осигурява на клиентите достъп до професионалната мрежа на банката. Ана Карида, която ръководи бизнес за поддръжка на автомобили на летището Ларнака, е получила креди в размер на 60 000 евро от банката с цел разширяване на компанията си. Тя описва основната роля, която банката е изиграла в този контекст: „Те ни предоставиха отлична информация във връзка с условията за банкиране с тях и получаването на финансиране при добри условия от други институции. Това беше много важно за нас“.

То е свързано с Европейската мрежаза подпомаганена женското предприемачество, която насърчава жените в 22 държави от ЕС да създават свой собствен бизнес и предоставя консултации как това да става успешно.

Научете повече:

  • История на успеха на „Cyprus Women’s Coop Bank Ltd“ — гледайте видеоклипаEnglish
  • Лауреати на наградите за насърчаване на предприемачеството в Европа (EEPA) 2012 г.
  • Свържете се с Европейската мрежа на посланиците за женското предприемачествоEnglish
  • За да получите помощ за интернационализиране или за да получите финансиране от ЕС, свържете се с най-близкия представител на Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Уебсайт на „Cyprus Women’s Coop Bank Ltd“English

 

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 13/03/2014 | Начало на страницата