Навигационна пътека

По-силни заедно: Кооперативна банка осигурява подкрепа за жени предприемачи в Кипър и печели Европейска награда за 2012 г.

ноември 2012 г.

Artemis Toumazi, CEO of Cyprus Women’s Coop Bank Ltd © European Union, 2012  

От стартирането на „Cyprus Women’s Coop Bank Ltd“ преди десет години, процентът на жените предприемачи се е увеличил от около 12 % на почти 30 %. Освен това тя току що спечели Европейската награда за насърчаване на предприемачеството в раздела „Насърчаване на предприемаческия дух“.

Банката е основана в Ларнака от 350 жени, за да помага на други представители на нежния пол в цялата страна да стартират и развият своя бизнес. Банката, която се ръководи от посланика на жените предприемачи, Артемис Тумази, е специализирана в отпускането на малки кредити на стойност до 100 000 евро за малки и средни предприятия с гъвкави планове за погасяване, гратисни периоди до две години, лихвени проценти от около 4 % и възможността за достъп до средства в рамките на 48 часа.

Освен това тя предоставя консултации и осигурява на клиентите достъп до професионалната мрежа на банката. Ана Карида, която ръководи бизнес за поддръжка на автомобили на летището Ларнака, е получила креди в размер на 60 000 евро от банката с цел разширяване на компанията си. Тя описва основната роля, която банката е изиграла в този контекст: „Те ни предоставиха отлична информация във връзка с условията за банкиране с тях и получаването на финансиране при добри условия от други институции. Това беше много важно за нас“.

То е свързано с Европейската мрежаза подпомаганена женското предприемачество, която насърчава жените в 22 държави от ЕС да създават свой собствен бизнес и предоставя консултации как това да става успешно.

Научете повече:

  • История на успеха на „Cyprus Women’s Coop Bank Ltd“ — гледайте видеоклипаEnglish
  • Лауреати на наградите за насърчаване на предприемачеството в Европа (EEPA) 2012 г. pdf - 2 MB [2 MB] čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)
  • Свържете се с Европейската мрежа на посланиците за женското предприемачествоEnglish
  • За да получите помощ за интернационализиране или за да получите финансиране от ЕС, свържете се с най-близкия представител на Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Уебсайт на „Cyprus Women’s Coop Bank Ltd“English

 

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 13/03/2014 | Начало на страницата