Navigointipolku

Ranskalaisten pienyritysten ekoinnovaatiossa käytetään bambua veden puhdistamiseen

Toukokuu 2012

"Briter Water" -työryhmä, ©Phytorem 

Innovatiivisessa järjestelmässä käytetään bambua ympäristöystävälliseen jäteveden käsittelyyn. Eurooppalaisten pienyritysten työryhmän käynnistämää hanketta rahoitti Euroopan komissio, jotta se voitiin mukauttaa teolliseen käyttöön.

Bambu on edullinen ja kätevä väline jätevesien käsittelyssä: se on kestävää ja nopeakasvuista ja suodattaa tehokkaasti typpipitoisia yhdisteitä ja fosfaatteja, joita elintarviketehtaat tuottavat suuria määriä.

Phytorem, ranskalainen pienyritys, joka työllistää nykyään alle 20 ihmistä, kehitti innovatiivisen konseptin, "Briter Water" -nimisen bambusuodatusjärjestelmän. Ranskalainen yritys yhdisti voimansa kahden muun pienyrityksen (Eau & Industrie, Ranska, ja BeOne GmbH, Saksa) kanssa ja haki menestyksekkäästi EU:n kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmaan (CIP) kuuluvaa rahoitusta kehittääkseen ideasta elinkelpoisen teollisen yrityksen.

Komission myöntämällä rahoituksella, joka kattaa 59 prosenttia hankkeen 1 241 461 euron kokonaiskustannuksista (2009-2012), on tässä yhteydessä keskeinen rooli: "Käytimme tämän tilaisuuden päästäksemme markkinoille, teollistaaksemme prosessimme ja saadaksemme näyteikkunan tuleville asiakkaille", selittää Véronique Arfi, Phytoremin varatoimitusjohtaja.

Hankkeen käynnistämisen jälkeen yritys on perustanut kaksi bambuviljelmää kahteen paikkaan Ranskassa ja on alkanut kehittää liiketoimintamahdollisuuksia ulkomailla.

Rahoituksen mahdollisti komission monialainen ekoinnovointialoite. Aloitteen avulla tuetaan hankkeita, jotka lieventävät ympäristövaikutuksia tai edistävät luonnonvarojen tehokasta käyttöä eri aloilla, joita ovat esimerkiksi materiaalien kierrätys, rakennukset, elintarvikkeet sekä vihreämpi liiketoiminta.

Lisätietoja:

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 24/02/2014 | Sivun alkuun