Sti

Mindre fransk virksomheds økoinnovation bruger bambus til at rense spildevand

Maj 2012

'Briter Water'-team   

Et innovativt system bruger bambus til at behandle spildevand miljøvenligt. Projektet, som er udviklet af et lille team af mindre europæiske virksomheder, blev finansieret af Den Europæiske Kommission og muliggjorde tilpasningen til industriel brug.

Bambus er et billigt og bekvemt materiale til at behandle spildevand: solidt og hurtigtvoksende. Det filtrerer effektivt nitrogenforbindelser og fosfater væk, som produceres i store mængder inden for fødevareindustrien.

Phyrotem, en lille fransk virksomhed med p.t. under 20 ansatte, udarbejdede det innovative koncept "Briter Water", som er et filtersystem af bambus. Den franske virksomhed slog sig sammen med to andre mindre virksomheder (Eau et Industrie, Frankrig, og BeOne GmbH, Tyskland) og fik støtte fra EU´s rammeprogram for konkurrenceevne og innovation (CIP) til at gøre deres idé til en levedygtig industriel forretning.

Støtten fra Kommissionen, som dækkede 59 % af de samlede projektomkostninger på i alt 1 241 461 EUR (2009-12), spiller en vigtig rolle i denne kontekst: "Vi brugte det som en mulighed til at få adgang til markedet, til at industrialisere vores processer og skabe en åbning til fremtidige kunder", fortæller Véronique Arfi, vicedirektør hos Phyrotem.

Siden lanceringen har virksomheden opstartet to bambusplantager to forskellige steder i Frankrig, og de er begyndt at udvikle deres forretningsmuligheder i udlandet.

Støtten blev muliggjort via Kommissionens tværdisciplinære økoinnovationsinitiativ, som støtter projekter, der nedsætter effekten på miljøet eller fremmer effektiv brug af ressourcer i forskellige sektorer. Dette omfatter genbrug af materialer, bygninger, fødevarer og drikkevarer såvel som grønnere forretning.

Læs mere:

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 24/02/2014 | Til toppen