Sökväg

EU‑stöd ger belgiskt medieföretag luft under vingarna

Juni 2012

Video Promotion ute på fältet

Video Promotion är ett belgiskt företag som förser tv‑studior med utrustning. Företaget har framgångsrikt tagit till vara de möjligheter som står till buds trots dagens hårda ekonomiska klimat. Tack vare startstöd från EU‑kommissionen växer företaget nu så det knakar.

De två belgiska entreprenörerna Michel Loiseau och Bruno Thieffry tog över företaget 2006, då den dåvarande ägaren gick i pension. I dagens ansträngda ekonomiska läge visade det sig vara svårt att få ett banklån för det nödvändiga startkapitalet på 300 000 euro.

Med hjälp av stöd från EU lyckades man lösa detta problem. Genom Europeiska investeringsfonden (EIF) ger EU‑kommissionen garantier till finansiella mellanhänder, vilket minskar deras riskexponering. ”Bryssels garantifond och Bryssels fond för deltagande hjälpte oss att få en bankgaranti, extra finansiering och garantier från den som sålde företaget”, berättar de två entreprenörerna. ”De hjälpte oss också med verksamhetsplanen. När den väl godkänts gick allt mycket snabbare och lättare.”

Michel Loiseau och Bruno Thieffry använde stödet för att förvandla sitt projekt till ett vinstbringande småföretag. Deras omsättning ökade med 15 % och de gick från 8 till 14 anställda.

Företaget har på ett framgångsrikt sätt anpassat sig till dagens föränderliga medietekniklandskap. Man lockar till sig kunder genom att använda den senaste tekniken. Företaget håller nu på att slå sig in på den internationella marknaden: i december 2010 skrev man på ett stort kontrakt med franska Public Senat TV, och man har nyligen öppnat ett kontor i Paris.

Läs mer:

 • EIF-stöd till små och medelstora företagEnglish
 • Vill du pröva lyckan på den internationella marknaden eller få EU‑stöd? Kontakta din närmaste representant för Enterprise Europe NetworkEnglish
 • Filmklipp på EuronewsEnglish
 • Video PromotionEnglish

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 06/12/2013 | Till början