Navigacijska pot

Malo belgijsko medijsko podjetje s podporo EU dosega čedalje večje uspehe

Junij 2012

Terenska ekipa podjetja ‘Video Promotion'

Video Promotion, belgijsko podjetje, specializirano za urejanje in opremljanje televizijskih studiev, se zoperstavlja gospodarski krizi tako, da v največji možni meri izkoristi vse priložnosti, ki se mu ponudijo. Ključnega pomena je bila pomoč Evropske komisije za zagon, ki je podjetju dala polet pri uresničevanju strategije za rast.

Michel Loiseau in Bruno Thieffry, belgijska podjetnika, sta podjetje prevzela leta 2006 po upokojitvi njegovega lastnika. V teh težkih gospodarskih časih je bil velik izziv pridobiti bančno posojilo v višini 300 000 EUR za pokritje zagonskega kapitala, ki sta ga potrebovala, da bi podjetje spravila v tek.

S finančno podporo EU sta lahko premagala to oviro. Evropski investicijski sklad (EIS) v imenu Evropske komisije nudi garancije finančnim posrednikom, s čimer zmanjšuje njihovo izpostavljenost tveganju. „‘Bruseljski garancijski sklad’ in ‘Bruseljski participativni sklad’ sta nama pomagala pridobiti bančno garancijo, dodatna finančna sredstva in garancije od prodajalca podjetja“, pojasnita podjetnika. „Pri skladu so tudi podprli in pregledali najin poslovni načrt. Ko je bil ta odobren, je postopek hitro stekel in sklepanje dogovorov je bilo veliko lažje.“

Podjetnika sta izkoristila finančna sredstva tako, da sta iz svojega projekta oblikovala donosno malo podjetje, pri čemer se je njegov promet povečal za 15 %, število zaposlenih pa je z 8 naraslo na 14.

Podjetje se je uspešno prilagodilo spreminjajočemu se okolju medijske tehnologije. Danes privablja stranke ravno zaradi uporabe najnovejše tehnologije, razširilo pa se je tudi na mednarodni trg: decembra 2010 je sklenilo pomembno pogodbo s podjetjem Public Senat TV iz Francije, v Parizu pa je pred kratkim odprlo tudi svojo podružnico.

Več o tem:

 • Financiranje MSP iz EISEnglish
 • Za pomoč pri širitvi na mednarodni trg ali pri pridobivanju finančnih sredstev EU se obrnite na najbližjega predstavnika mreže Enterprise Europe NetworkEnglish
 • Video posnetek na spletišču EuronewsEnglish
 • Video PromotionEnglish

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 06/12/2013 | Na vrh