Cale de navigare

O companie belgiană mică înregistrează succes după succes datorită ajutorului din partea UE

Iunie 2012

Echipa mobilă de la Video Promotion

Video Promotion, o companie belgiană specializată în dotarea studiourilor de televiziune, sfidează criza economică profitând din plin de oportunităţile disponibile. Sprijinul iniţial din partea Comisiei Europene s-a dovedit a fi esenţial pentru demararea strategiei de creştere a companiei.

Doi întreprinzători belgieni, Michel Loiseau şi Bruno Thieffry, au preluat compania în 2006, în urma pensionării proprietarului. În această perioadă economică dificilă, le era foarte greu să obţină un împrumut bancar pentru a acoperi capitalul de pornire de 300 000 € de care aveau nevoie pentru a pune afacerea pe picioare.

Finanţarea sprijinită de UE i-a ajutat să depăşească acest obstacol. Prin Fondul european de investiţii (FEI), Comisia Europeană oferă garanţii intermediarilor financiari, reducând expunerea acestora la riscuri. „«Fondul de garanţie Bruxelles» şi «Fondul de participare Bruxelles» ne-au ajutat să obţinem o garanţie bancară, finanţare suplimentară şi garanţii din partea vânzătorului companiei,” explică întreprinzătorii. „În plus, ne-au susţinut şi ne-au revizuit planul de afaceri. După obţinerea aprobării, procesul s-a derulat rapid, iar negocierile au fost mult mai uşoare.”

Cei doi au folosit finanţarea pentru a-şi transpune proiectul într-o întreprindere mică profitabilă, crescând cifra de afaceri cu 15 % şi mărind numărul de angajaţi de la 8 la 14.

Compania s-a adaptat cu succes la mediul în schimbare al tehnologiei mediatice. Utilizând cea mai recentă tehnologie, ea atrage clienţi şi s-a extins pe piaţa internaţională: în decembrie 2010 a fost încheiat un contract important cu Public Senat TV din Franţa, iar firma şi-a deschis de curând un punct de lucru la Paris.

Mai multe informaţii:

  • Finanţarea IMM-urilor cu ajutorul FEIEnglish
  • Pentru a vă extinde în plan internaţional sau a obţine finanţare din partea UE, contactaţi reprezentanţa cea mai apropiată a Reţelei întreprinderilor europeneEnglish
  • Reportajul video de pe EuronewsEnglish
  • Video PromotionEnglish

 

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 06/12/2013 | Începutul paginii