Kruimelpad

Klein Belgisch mediabedrijf groeit dankzij EU-steun

Juni 2012

Veldteam van ‘Video Promotion'

Video Promotion, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de inrichting en uitrusting van televisiestudio’s, trotseert de economische crisis door optimaal gebruik te maken van de beschikbare mogelijkheden. De starthulp van de Europese Commissie bleek cruciaal voor het ‘jumpstarten’ van de groeistrategie.

Twee Belgische ondernemers, Michel Loiseau en Bruno Thieffry, namen het bedrijf over in 2006 toen de vorige eigenaar met pensioen ging. In deze moeilijke economische tijden was het een grote uitdaging om een banklening te krijgen voor het startkapitaal van € 300.000 dat ze nodig hadden om het bedrijf operationeel te maken.

EU-financiering hielp hen om deze hindernis te overkomen. Het Europees Investeringsfonds (EIF) biedt namens de Europese Commissie garanties aan financiële intermediairs, zodat ze minder worden blootgesteld aan risico’s. “Het ‘Brussels Waarborgfonds’ en het ‘Brussels Participatiefonds’ hebben ons geholpen om een bankgarantie, extra financiering en garanties van de verkoper van het bedrijf te krijgen”, leggen de ondernemers uit. "Ze hebben ook ons bedrijfsplan beoordeeld en gesteund. Eenmaal goedgekeurd, ging het snel en verliep de transactie veel gemakkelijker.”  

De twee ondernemers gebruikten de financiering om van hun project een winstgevend klein bedrijf te maken, de omzet met 15% te verhogen en het aantal medewerkers uit te breiden van 8 naar 14.

Het bedrijf heeft zich met succes aangepast aan de veranderende mediatechnologische omgeving. Het trekt klanten aan met zijn geavanceerde technologie en heeft zich uitgebreid op de internationale markt: in december 2010 sloot het een belangrijk contract met Public Senat TV in Frankrijk en onlangs opende de firma een kantoor in Parijs.

Meer informatie:

  • MKB/KMO-subsidie van het EIFEnglish
  • Hulp nodig om internationaal te gaan of om EU-financiering te krijgen? Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger van het Enterprise Europe NetworkEnglish
  • Video op EuronewsEnglish
  • Video Promotion

 

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 06/12/2013 | Naar boven