Navigációs útvonal

Egy kis belga médiacég uniós támogatásnak köszönhető megerősödése

2012. június

A Video Promotion projektcsapata

A Video Promotion nevű, tévéstúdiók berendezésére és felszerelésére szakosodott belga vállalkozás úgy dacol a válsággal, hogy kihasznál minden adódó lehetőséget. Az Európai Bizottságtól kapott indulási támogatás megadta a kezdő lökést a cég új növekedési stratégiájának.

Két belga vállalkozó, Michel Loiseau és Bruno Thieffry 2006-ban vette át a céget a nyugdíjba vonuló előző tulajdonostól. Ezekben a gazdasági szempontból vészterhes időkben nagy kihívást jelentett, hogy miként szerezzék meg a vállalkozás lendületbe hozásához szükséges, mintegy 300 000 eurós bankhitelt.

Az uniós támogatás mellett nyújtott finanszírozás segített a probléma megoldásában. Az Európai Beruházási Alap (EBA) az Európai Bizottság nevében garanciát nyújt a pénzügyi közvetítők számára, csökkentve a rájuk háruló kockázatot. „A Brüsszeli Garanciaalap és a Brüsszeli Részesedési Alap segített a bankgarancia, a többletfinanszírozás és a cégértékesítői garancia megszerzésében” – nyilatkozták a vállalkozók. – Támogatást nyújtottak az üzleti tervünk kidolgozásában és átnézésében is. Miután ezt jóváhagyták, a folyamat már nagyon gyorsan haladt, és sokkal egyszerűbbé vált az ügyintézés.” 

A két üzlettárs a támogatás révén nyereségessé tette a kisvállalkozást: 15%-kal nőtt az eredmény, és nyolcról tizennégyre nőtt az alkalmazottak száma.

A cég sikeresen alkalmazkodott a változó médiatechnológiai környezethez. A legújabb technológiák használata számos ügyfelet csábít a céghez, így az immár a nemzetközi piacon is terjeszkedésnek indult: 2010 decemberében fontos szerződést írt alá a franciaországi Public Senat TV-vel, és a közelmúltban megnyitotta párizsi irodáját.

További információk:

 • Az EBA kkv-knek nyújtott finanszírozásaEnglish
 • Ha nemzetközi terjeszkedést vagy uniós finanszírozást tervez, vegye fel a kapcsolatot az Enterprise Europe NetworkEnglishlegközelebbi képviselőjével!
 • Videoriport (Euronews)English
 • A Video Promotion cég honlapjaEnglish

 

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 06/12/2013 | Az oldal tetejére