Navigointipolku

Pienen belgialaisen mediayrityksen toiminta kukoistaa, kiitos EU:n kädenojennuksen

Kesäkuu 2012

Video Promotion ‑kenttäyksikkö

Video Promotion, belgialainen televisiostudioiden kalustamiseen ja varustamiseen erikoistunut yritys uhmaa talouskriisiä ottamalla tarjolla olevista mahdollisuuksista kaiken irti. Euroopan komission myöntämän käynnistystuen turvin se otti lentävän lähdön kasvustrategiansa toteutuksessa.

Kaksi belgialaista yrittäjää, Michel Loiseau ja Bruno Thieffry, ostivat yrityksen vuonna 2006 edellisen omistajan jäätyä eläkkeelle. Taloudellisesti vaikeiden aikojen vallitessa yritystoiminnan käynnistämiseen tarvittavan käynnistyspääoman eli yli 300 000 euron suuruisen pankkilainan saaminen oli iso haaste.

EU:n takaama rahoitus auttoi heitä voittamaan nämä vaikeudet. Euroopan komission puolesta toimiva Euroopan investointirahasto (EIR) antaa takauksia rahoituksen välittäjille, mikä vähentää niihin kohdistuvaa riskiä. ”Brysselin takuurahasto ja osallistumisrahasto auttoivat meitä saamaan pankkitakauksen, ylimääräistä rahoitusta sekä takuut yrityksen myyjältä”, yrittäjät kertovat. ”Ne tukivat meitä myös tarkistamalla liiketoimintasuunnitelmamme. Kun hyväksyntä oli saatu, prosessi eteni nopeasti ja sopimusneuvottelut sujuivat vaivattomasti.”

Saamansa rahoituksen turvin nämä kaksi yrittäjää ovat onnistuneet kehittämään hankkeestaan kannattavan pienyrityksen. Sen liikevaihto on kasvanut 15 prosentilla ja henkilöstömäärä on lisääntynyt kahdeksasta neljääntoista.

Yritys on mukautunut menestyksekkäästi mediateknologia-alan muuttuvaan ympäristöön. Se vetää asiakkaita puoleensa hyödyntämällä viimeisintä teknologiaa, ja on laajentanut toimintaansa myös kansainvälisille markkinoille: yritys solmi joulukuussa 2010 merkittävän sopimuksen ranskalaisen Public Senat TV ‑kanavan kanssa, ja avasi hiljattain uuden toimiston Pariisiin.

Lisätietoja:

 • EIR:n rahoitusta pk-yrityksilleEnglish
 • Kun yrityksesi kaipaa tukea kansainvälistymiseen tai haluaa hakea EU-rahoitusta, ota yhteyttä lähimpään Enterprise Europe Network ‑verkostonEnglishedustajaan.
 • Euronews-uutisvideoEnglish
 • Video PromotionEnglish

 

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 06/12/2013 | Sivun alkuun