Διαδρομή πλοήγησης

Μια μικρή βελγική εταιρεία μέσων ενημέρωσης γίνεται ολοένα και πιο επιτυχημένη χάρη στη βοήθεια της ΕΕ

Ιούνιος 2012

Ομάδα εργασίας ‘Video Promotion' 

Η Video Promotion, μια βελγική εταιρεία ειδικευμένη στην παροχή εξαρτημάτων και εξοπλισμού για τηλεοπτικά στούντιο αψηφά την οικονομική κρίση αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η στήριξη εκκίνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδείχθηκε καθοριστική για την ώθηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της.

Δύο βέλγοι επιχειρηματίες, ο Michel Loiseau και ο Bruno Thieffry, εξαγόρασαν την εταιρεία το 2006 μετά από τη συνταξιοδότηση του ιδιοκτήτη της. Εκείνη τη δύσκολη, από οικονομική άποψη, εποχή, η λήψη τραπεζικού δανείου για να καλυφθεί το κεφάλαιο εκκίνησης ύψους €300.000 που χρειάζονταν ώστε να αρχίσει η επιχείρηση να λειτουργεί, ήταν μεγάλη πρόκληση.

Η χρηματοδότηση με την υποστήριξη της ΕΕ τούς βοήθησε να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) παρέχει εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγγυήσεις σε ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς οργανισμούς, μειώνοντας την ανάληψη κινδύνων τους. «Το ‘Ταμείο Εγγυήσεων Βρυξελλών’ και το ‘Ταμείο Συμμετοχής Βρυξελλών’ μάς βοήθησαν να λάβουμε τραπεζική εγγύηση, επιπλέον χρηματοδότηση και εγγυήσεις από τον πωλητή της εταιρείας», εξηγούν οι επιχειρηματίες. «Επίσης, υποστήριξαν και εξέτασαν το επιχειρηματικό μας σχέδιο. Μόλις εγκρίθηκε, η διαδικασία προχώρησε γρήγορα και οι επιχειρηματικές συναλλαγές έγιναν πολύ ευκολότερες». 

Οι δύο επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν τη χρηματοδότηση για να μετατρέψουν το έργο τους σε μια κερδοφόρο μικρή επιχείρηση, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών κατά 15% και τον αριθμό των υπαλλήλων από 8 σε 14 άτομα.

Η εταιρεία προσαρμόστηκε με επιτυχία στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον της τεχνολογίας των μέσων ενημέρωσης. Προσελκύει πελάτες χάρη στη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας, και έχει επεκταθεί στη διεθνή αγορά: Το Δεκέμβριο του 2010 υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με το κανάλι Public Senat TV στη Γαλλία, και η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα γραφείο στο Παρίσι.

Για να μάθετε περισσότερα:

  • Χρηματοδότηση των ΜΜΕ από το ΕΤΕEnglish
  • Για βοήθεια σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες ή για να λάβετε χρηματοδότηση από την ΕΕ, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο του Enterprise Europe NetworkEnglish
  • Βίντεο στο EuronewsEnglish
  • Video PromotionEnglish

 

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2013 | Αρχή σελίδας