Sti

Lille belgisk medievirksomhed stormer fremad takket være EU's hjælpende hånd

Juni 2012

Video Promotions felthold

Video Promotion er en belgisk virksomhed med speciale i at indrette og udstyre tv-studier. Den trodser den økonomiske krise ved at udnytte alle forhåndenværende chancer. Startstøtte fra Europa-Kommissionen har vist sig at være et godt middel til at få kickstartet virksomhedens vækststrategi.

To belgiske iværksættere ved navn Michel Loiseau og Bruno Thieffry overtog virksomheden i 2006, da ejeren gik på pension. I de vanskelige økonomiske tider var det en stor udfordring for dem at få et banklån til dækning af den startkapital på 300 000 EUR, de havde behov for til at sætte skub i virksomheden.

EU-midler viste sig at være løsningen. På vegne af Europa-Kommissionen stiller Den Europæiske Investeringsfond (EIF) garantier over for finansielle institutioner og reducerer derved deres risiko. "Fondene Brussels Guarantee Fund og Brussels Participation Fund hjalp os med at opnå en bankgaranti, ekstra finansiering og garantier fra sælgeren af virksomheden," forklarer iværksætterne. "De gennemgik og støttede også vores forretningsplan. Da den først var godkendt, gik tingene hurtigt, og det blev meget lettere at forhandle." 

De brugte midlerne til at gøre deres projekt til en lille rentabel virksomhed, hvis omsætning er steget med 15 % og personalet fra 8 til 14 ansatte.

Virksomheden tilpassede sig med held det foranderlige medieteknologiske miljø. Den tiltrak kunder i kraft af sin brug af nyeste teknologi og har ekspanderet til det internationale marked. I december 2010 blev der således indgået en stor kontrakt med Public Senat TV i Frankrig, og virksomheden åbnede for nylig kontor i Paris.

Læs mere her:

 • SMV-finansiering fra EIFEnglish
 • Søg hjælp til internationalisering eller EU-finansiering hos din nærmeste repræsentant for Enterprise Europe NetworkEnglish
 • Video om EuronewsEnglish
 • Video PromotionEnglish

 

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 06/12/2013 | Til toppen