Navigacijska pot

Neatcork: špansko-nemško poslovno partnerstvo naznanja konec pokvarjenega vina

Julij 2012

Plutovinasti zamaški za vina

Španski podjetniki in nemški raziskovalci so nazdravili novemu partnerstvu, katerega cilj je izdelati zamašek, ki preprečuje okus zamaška v vinu. Maquinaria Moderna, malo špansko podjetje, specializirano za stekleničenje vina in šampanjca, je zaradi pomoči EU lahko združilo sile z ekipo raziskovalcev z nemškega Instituta za raziskave plazme, da bi uresničilo svojo zamisel.

Raziskovalci so pripravili projekt „Neatcork“, v sklopu katerega preučujejo možnosti obdelave plutovinastih zamaškov, ki bi preprečili okus zamaška v vinu.

Partnerje so iskali prek lokalne podružnice mreže Enterprise Europe Network. Tako so navezali stik s podjetjem Maquinaria Moderna.

V projektu sodelujeta tudi dve družinski podjetji, specializirani za pridelavo vina in šampanjca, Antonelli San Marco in Champagne Laurenti, ter srednje veliko industrijsko tehnološko podjetje AFS.

Projekt je prejel 1,01 milijona EUR sredstev iz okvirnega programa EU za raziskave (FP7). „Ko bomo kot prvi izdelali zamašek, ki preprečuje okus zamaška v vinu, bo to odlično za posel,“ pojasnjuje Ramon Ventura, direktor Maquinaria Moderna. Projekt naj bi koristil tisočem evropskih pridelovalcev vina, saj bodo lahko izboljšali kakovost svojih izdelkov, obenem pa poskrbeli za večje zadovoljstvo kupcev.

 • Če želite pridobiti sredstva EU ali poslovanje razširi na mednarodno raven, se obrnite na najbližjega predstavnika mreže Enterprise Europe NetworkEnglish
 • Pridobite sredstva za raziskovalni projekt prek okvirnega programa EU za raziskaveEnglish – razpis za zbiranje predlogov v letu 2012 se začne julija
 • Okvirni program EU za raziskaveEnglish – posebne informacije za MSP
 • Spletna stran projekta NeatcorkEnglish

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 24/02/2014 | Na vrh