Cale de navigare

Neatcork: un parteneriat de afaceri spaniolo-german elimină buşonarea vinului

Iulie 2012

Dopuri de plută pentru sticlele de vin

Întreprinzătorii spanioli şi cercetătorii germani au udat un nou parteneriat cu scopul de a produce un dop de plută care să nu cauzeze buşonare. Cu ajutorul UE, Maquinaria Moderna, o întreprindere mică din Spania specializată în îmbutelierea vinului şi a şampaniei, s-a alăturat unei echipe de cercetători de la Institutul de Cercetare în Domeniul Plasmei din Germania pentru a pune în practică această idee.

Cercetătorii au pus bazele proiectului „Neatcork”, analizând modalităţile de tratare a dopului pentru a elimina riscul gustului de dop.

Ei au apelat la reprezentanţa locală a Reţelei întreprinderilor europene pentru a identifica parteneri. Au intrat astfel în legătură cu Maquinaria Moderna.

Printre alte companii implicate în proiect se numără Antonelli San Marco şi Champagne Laurenti, două afaceri de familie specializate în producţia de vin şi şampanie, precum şi întreprinderea mijlocie de tehnologie industrială AFS.

Proiectul a beneficiat de finanţare în valoare de 1,01 milioane de euro în cadrul programului-cadru de cercetare al UE (PC7). „Va fi un avantaj foarte mare când vom deveni primii producători ai unui dop care nu duce la buşonare”, explică Ramon Ventura, directorul de la Maquinaria Moderna. Se aşteaptă ca proiectul să vină în ajutorul a mii de producători europeni de vinuri, aceştia putând spori concomitent calitatea produselor proprii şi satisfacţia clienţilor.

  • Dacă doriţi să obţineţi finanţare din partea UE sau să vă extindeţi în plan internaţional, contactaţi reprezentanţa cea mai apropiată a Reţelei întreprinderilor europeneEnglish
  • Obţineţi finanţare pentru proiectul dumneavoastră de cercetare prin programul-cadru de cercetare al UEEnglish – cererea de propuneri din 2012 începe în iulie
  • Programul-cadru de cercetare al UEEnglish – informaţii specifice pentru IMM-uri
  • Site-ul proiectului NeatcorkEnglish

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 24/02/2014 | Începutul paginii