Navigációs útvonal

Neatcork: egy spanyol-német üzleti partnerség a szennyezett bor ellen

2012. július  

Borosüvegdugók

Spanyol vállalkozók és német kutatók egy új partnersége azt a célt tűzte ki, hogy felszámolja a szennyezett borosüvegdugók problémáját. EU-támogatás segítségével a Maquinaria Moderna nevű, borok és pezsgők palackozásával foglalkozó spanyol kisvállalkozás összefogott a németországi Plazmakutató Intézet kutatóival, hogy ezt az elképzelést a gyakorlatba is átültessék.

A kutatók létrehozták a „Neatcork” elnevezésű projektet, melynek célja annak vizsgálata, hogy miként lehetne a dugókat kezelni annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a dugók szennyeződésének kockázata.

A kutatók az Enterprise Europe Network helyi irodájához fordultak, hogy partnereket találjanak. Ennek révén jutottak el a Maquinaria Moderna céghez.

A projektben részt vesz még az Antonelli San Marco és a Champagne Laurenti, két bor- és pezsgőgyártásban érintett családi vállalkozás, valamint az AFS, egy ipari technológiákkal foglalkozó középvállalkozás.

A projekt 1,01 millió euró támogatást kapott az EU kutatási keretprogram (FP7) révén. „Ha mi leszünk az elsők, akik szennyeződésmentes dugókat állítunk elő, az jót fog tenni az üzletnek" - mondta Ramon Ventura, a Maquinaria Moderna vezetője. A projekt várhatólag több ezer európai bortermesztő részére is hasznot hoz majd, mivel ezáltal javítani tudják termékeik minőségét, növelve a vásárlók megelégedettségét.

 • Ha uniós támogatásra szeretne pályázni vagy a vállalkozásával a nemzetközi porondra akar kilépni, vegye fel a kapcsolatot az Enterprise Europe NetworkEnglish legközelebbi képviseletével.
 • Szerezzen finanszírozást kutatási projektjéhez az EU kutatási keretprogramjánEnglish keresztül – a 2012. évi pályázati kiírások júliustól érhetők el
 • Az EU kutatási keretprogramjaEnglish – konkrét információk kkv-k számára
 • A Neatcork projekt internetes oldalaEnglish

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 24/02/2014 | Az oldal tetejére