Διαδρομή πλοήγησης

Neatcork: Ισπανο-γερμανική σύμπραξη καταργεί τις οσμές φελλού των κρασιών  

Ιούλιος 2012

Φελλοί φιαλών κρασιού

Ισπανοί επιχειρηματίες και γερμανοί ερευνητές εγκαινίασαν μια νέα σύμπραξη με στόχο τη δημιουργία ενός φελλού που δεν δημιουργεί οσμές. Χάρη στη βοήθεια της ΕΕ, η Maquinaria Moderna, μια μικρή ισπανική επιχείρηση που ειδικεύεται στην εμφιάλωση κρασιού και σαμπάνιας, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Έρευνας Πλάσματος στη Γερμανία, προκειμένου να θέσει την ιδέα αυτή σε εφαρμογή.

Οι ερευνητές δημιούργησαν το πρόγραμμα «Neatcork», στο πλαίσιο του οποίου διερευνούν τρόπους επεξεργασίας των φελλών, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος οσμών.

Απευθύνθηκαν στο τοπικό τμήμα τουEnterprise Europe Ν etwork, προκειμένου να βρουν εταίρους. Έτσι ήρθαν σε επαφή με τη Maquinaria Moderna.  

Στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με το έργο περιλαμβάνονται οι Antonelli San Marco και Champagne Laurenti, δύο οικογενειακές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην παραγωγή κρασιού και σαμπάνιας, και η μεσαίου μεγέθους επιχείρηση βιομηχανικής τεχνολογίας AFS.

Το πρόγραμμα έλαβε επιχορήγηση ύψους €1,01 εκατ. από το ερευνητικό πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ (7ο ΠΠ). «Αν είμαστε οι πρώτοι που θα δημιουργήσουμε ένα φελλό χωρίς οσμές, θα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την επιχείρησή μας», εξηγεί ο διευθυντής της Maquinaria Moderna, Ramon Ventura. Το πρόγραμμα αναμένεται να ωφελήσει χιλιάδες ευρωπαίους οινοπαραγωγούς, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους, αυξάνοντας παράλληλα την ικανοποίηση των πελατών τους.

  • Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ή να δραστηριοποιηθείτε στη διεθνή αγορά, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο του Enterprise Europe NetworkEnglish
  • Λάβετε χρηματοδότηση για το ερευνητικό σας πρόγραμμα μέσω του ερευνητικού προγράμματος πλαισίου της ΕΕEnglish – η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2012 ξεκινάει τον Ιούλιο.
  • Ερευνητικό πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕEnglish – ειδικές πληροφορίες για τις ΜΜΕ
  • Ιστότοπος προγράμματος NeatcorkEnglish

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2014 | Αρχή σελίδας