Sti

Neatcork: spansk-tysk virksomhedspartnerskab markerer afslutningen på fordærvet vin

Juli 2012

Korkpropper til vinflasker

Spanske iværksættere og tyske forskere har ladet propperne springe for et nyt partnerskab, der vil producere korkpropper, der ikke kontaminerer. Takket være EU-støtte kunne Maquinaria Moderna, en lille spansk virksomhed med speciale inden for påfyldning af vin og champagne på flasker, indgå et samarbejde med et forskningsteam fra instituttet for plasmaforskning i Tyskland og dermed gøre denne ide til virkelighed.

Forskerne udviklede "Neatcork"-projektet til undersøgelse af, hvordan man kan behandle kork for at undgå risikoen for kontaminering.

De tog kontakt til deres lokale Enterprise Europe Network-afdeling for at finde partnere. Og det var sådan, de kom i kontakt med Maquinaria Moderna.

Andre virksomheder, der er involveret i projektet, er Antonelli San Marco og Champagne Laurenti, som er to familiedrevne virksomheder med speciale inden for vin- og champagneproduktion, og den mellemstore industrielle teknologivirksomhed AFS.

Projektet har modtaget en finansiering på 1,01 millioner euro fra EU’s rammeprogram for forskning. "Det er godt for virksomheden, hvis vi bliver de første, der producerer en korkprop der ikke kontaminerer," forklarer Maquinaria Modernas direktør Ramon Ventura. Projektet forventes at gavne tusindvis af europæiske vinproducenter, da de kan forbedre kvaliteten af deres produkter, samtidig med at kundetilfredsheden øges.

 • Du kan få hjælp til at opnå EU finansiering eller at komme ind på det internationale marked ved at kontakte din lokale repræsentant fra Enterprise Europe Network.English
 • Modtag støtte til dit forskningsprojekt gennem EU'sEnglish rammeprogram for forskning – indkaldelse af forslag i 2012 starter i juli.
 • EU's rammeprogram for forskning – specifik information for SMV'er.
 • Neatcork-projektetsEnglish websted.

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 24/02/2014 | Til toppen