Навигационна пътека

Neatcork: испанско-германско бизнес партньорство слага край на „корковото“ вино

юли 2012 г.  

Коркови тапи за бутилки за вино

Испански предприемачи и германски изследователи поставиха корка в центъра на ново партньорство, насочено към производството на корк, по който не се развиват петна. Благодарение на помощ от ЕС Maquinaria Moderna, малко испанско предприятие, специализирано в бутилирането на вино и шампанско, обедини усилията си с екип от изследователи от Института за изследване на плазмата в Германия, за да приложи идеята на практика.

Изследователите стартират проекта „Neatcork“, който има за цел да установи по какъв начин да се третират корковите тапи, за да се премахне рискът от поява на петна в корка.

Те се обръщат към своя местен клон на Enterprise Europe Network за намиране на партньори. Така се свързват с Maquinaria Moderna.

Другите предприятия, участници в проекта, са Antonelli San Marco и Champagne Laurenti, 2 семейни предприятия, специализирани в производството на вино и шампанско, и средноголямото предприятия за индустриални технологии AFS.

Проектът получава финансиране на стойност 1,01 милиона евро по линия на Рамковата програма за научни изследвания на ЕС (РП7). „Когато станем първите, които произвеждат коркови тапи, които не развиват петна, това ще е страхотно бизнес преимущество“, обяснява мениджъра на Maquinaria Modernа, Рамон Вентура. Очаква се проектът да бъде от полза за хиляди европейски винопроизводители, тъй като те ще са в състояние да подобрят качеството на своите продукти и да повишат удовлетвореността на клиентите си.

  • За да получите помощ за финансиране от ЕС или за излизане на международните пазари, свържете се с най-близкия представител на Enterprise Europe Network.English
  • Получете финансиране за своя изследователски проект чрез поканата за представяне на предложения по Рамковата програма за научни изследвания на ЕСEnglish за 2012 г., която ще стартира през юли.
  • Рамкова програма за научни изследвания на ЕСEnglish – специфична информация за МСП
  • Уебсайт на проекта NeatcorkEnglish

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 24/02/2014 | Начало на страницата