Navigációs útvonal

Futócipő, amelynek nincsen Achilles-sarka

2012. február

Sarok nélküli futócipő © Healus Ltd

Egy szabadalmaztatott technológia révén olyan, sarok nélküli futócipő megalkotására nyílt lehetőség, amely javítja a teljesítményt, ugyanakkor kevésbé terheli a testet és csökkenti az egészségügyi kockázatokat. Az EU kutatás-finanszírozásának köszönhetően kis- és mikrovállalkozások fogtak össze, hogy kifejlesszék az innovatív lábbelit.

A hagyományos futócipők párnázott sarkát ütéselnyelő talpközéppel helyettesítve mind a sarok, mind a térd és a boka terhelése csökken.

A projekt szellemi atyja Adri Hartveld, fizioterapeuta és a brit Healus Technology Company English alapítója és ügyvezető igazgatója. A mikrovállalkozás 10 éve készítette el a cipő prototípusát és azóta teszteli azt. Ahhoz, hogy piacképes termékké alakítsa, számos kutató partnerrel állt össze különböző európai országokban, köztük számos mikrovállalkozással (10-nél kevesebb alkalmazott) és kisvállalkozással (10-49 alkalmazott).

Ez a kutató konzorcium 1,02 millió eurós uniós támogatási finanszírozásban részesült a hetedik kutatási keretprogram részeként: a "KKV-k javára végzett kutatások" téma célja, hogy növelje az európai kkv-k innovációs kapacitását és fokozza az új technológiára épülő termékek és piacok fejlesztésében való részvételüket. A finanszírozás lehetővé tette a kutatást, az értékelést és a teszteket, valamint a tevékenységek elosztását és a technológia átadását.

Az EU kutatás- és innováció-finanszírozási programja a jövőben a kereskedelmi értékesítésre is kiterjed, abban segítve az innovatív kkv-kat, hogy termékeiket a laboratóriumból a piacra vihessék.

További információk:

 • Jelenlegi uniós kutatási keretprogram 2013-ig - a kkv-k számára elérhető English (Hetedik keretprogram - 7. KP)
 • Jelenlegi uniós innovációs program 2013-ig - elsősorban a kkv-k számára (versenyképességi és innovációs keretprogram- CIP)
 • Ha többet szeretne megtudni vagy tanácsot szeretne az uniós finanszírozásról és a kkv-k támogatásáról, forduljon az Enterprise Europe Network Englishlegközelebbi képviselőjéhez!
 • Jövőbeli uniós kutatási és innovációs keretprogram (2014-2020) English (Horizont 2020)

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 24/02/2014 | Az oldal tetejére