Navigointipolku

Juoksukenkä ilman Akilleen kantapäätä

Helmikuu 2012

Kannaton juoksukenkä © Healus Ltd

Patentoitu tekniikka mahdollisti suoritusta parantavan ja terveysriskejä vähentävän kannattoman juoksukengän kehityksen. Pien- ja mikroyritykset ovat yhdistäneet voimansa tämän innovatiivisen jalkineen suunnittelussa EU:n tutkimusrahoituksen tuella.

Kantapäähän, polviin ja nilkkoihin kohdistuvaa iskuvoimaa on voitu vähentää, kun tavallisen juoksukengän pehmeä kantaosa on korvattu jalkaterän keskiosaan integroidulla iskua vaimentavalla pohjalevyllä.

Hanke on fysioterapeutti ja Isossa-Britanniassa sijaitsevan Healus Technology English-yrityksen perustajan ja toimitusjohtajan Adri Hartveldin hengentuote. Tämä mikroyritys mallinsi ja testasi konseptia 10 vuotta. Markkinoitavan tuotteen kehittämiseksi se lyöttäytyi yhteen useiden eurooppalaisten yhteistyötahojen kanssa, joista monet olivat mikroyrityksiä (alle 10 työntekijän yrityksiä) tai pienyrityksiä (10-49 työntekijän yrityksiä).

Tutkimusryhmittymä sai 1,02 miljoonaa euroa EU:lta seitsemännestä tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja demonstroinnin puiteohjelman rahoittamasta rahastosta. "Pk-yrityksiä hyödyttävä tutkimus" -teeman tavoitteena on vahvistaa eurooppalaisten pk-yritysten innovointivalmiuksia ja niiden panosta uusien teknologiapohjaisten tuotteiden ja markkinoiden kehittämisessä. Rahoitus mahdollisti ryhmittymälle tuotteen tutkimuksen, arvioinnin ja testauksen sekä tulosten levittämisen ja teknologiansiirron.

Tulevaisuudessa EU:n tutkimusta ja innovointia koskeva rahoitus kattaa myös kaupallistamisen, mikä auttaa innovatiivisia pk-yrityksiä siirtämään tuotteitaan laboratoriosta markkinoille.

Lisätietoa:

 • Lisätietoa ja ohjeita pk-yrityksille tarkoitetusta EU-rahoituksesta saa lähimmältä Enterprise Europe Network -verkoston English edustajalta
 • Tulevaisuuden EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma vuosille 2014-2020 English (Horizon 2020) - ehdotus on neuvottelujen alla

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 24/02/2014 | Sivun alkuun