Διαδρομή πλοήγησης

Παπούτσια τρεξίματος χωρίς αχίλλειο πτέρνα

Φεβρουάριος 2012

Παπούτσι τρεξίματος με σόλα χωρίς φτέρνα © Healus Ltd

Μια τεχνολογία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επέτρεψε τη δημιουργία ενός παπουτσιού τρεξίματος με σόλα χωρίς φτέρνα, το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις, ενώ ασκεί λιγότερη πίεση στο σώμα και περιορίζει τους κινδύνους για την υγεία. Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός καινοτόμου παπουτσιού, χάρη σε ερευνητική χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Χάρη στην αντικατάσταση της ενισχυμένης φτέρνας των παραδοσιακών παπουτσιών τρεξίματος με μια αντικραδασμική σόλα προσαρμοσμένη κάτω από το μεσαίο τμήμα του ποδιού, η δύναμη που ασκείται στη φτέρνα αλλά και στα γόνατα και τους αστραγάλους είναι μειωμένη.

Το προϊόν αποτελεί δημιούργημα του κ. Adri Hartveld, φυσιοθεραπευτή και ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Ηealus Technology Englishμε έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μικροεπιχείρηση κατασκεύασε πρωτότυπα και δοκίμασε την ιδέα για 10 χρόνια στην πράξη. Προκειμένου να τη μετατρέψει σε εμπορεύσιμο προϊόν, συνεργάστηκε με μια σειρά από ερευνητικούς εταίρους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, πολλοί από τους οποίους είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις (λιγότεροι από 10 εργαζόμενοι) και μικρές επιχειρήσεις (από 10 έως 49 εργαζόμενοι).

Η ερευνητική κοινοπραξία έλαβε 1,02 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στα πλαίσια του 7ου προγράμματος-πλαισίου (ΠΠ7) - ο θεματικός τομέας «Έρευνα προς όφελος των ΜΜΕ» στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας των ευρωπαϊκών ΜΜΕ και της συμβολής τους στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και αγορών, βασισμένων στις νέες τεχνολογίες. Η χρηματοδότηση κατέστησε δυνατή την έρευνα, τις αξιολογήσεις και τις δοκιμές, καθώς και δραστηριότητες διάδοσης και μεταφορά τεχνολογίας.

Στο μέλλον, το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία θα καλύπτει επιπλέον την εμπορία των προϊόντων, βοηθώντας τις καινοτόμες ΜΜΕ να τα φέρνουν από το εργαστήριο στην αγορά.

Για να μάθετε περισσότερα:

  • Ισχύον πρόγραμμα-πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα μέχρι το 2013 -προσβάσιμο στις ΜΜΕ English(7ο πρόγραμμα-πλαίσιο - ΠΠ7)
  • Ισχύον πρόγραμμα της ΕΕ για την καινοτομία μέχρι το 2013 - με κύριο στόχο τις ΜΜΕ (πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία - ΠΑΚ)
  • Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις της ΕΕ για ΜΜΕ, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων (Enterprise Europe Network) English
  • Μελλοντικό πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία μεταξύ 2014 και 2020 English(Horizon 2020)

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2014 | Αρχή σελίδας