Sti

Løbesko uden akilleshæl

Februar 2012

Løbesko uden hæl © Healus Ltd

En patenteret teknologi har givet mulighed for at udvikle en løbesko uden hæl, som giver forbedret ydelse, belaster kroppen mindre og således nedsætter sundhedsrisici. Små virksomheder og mikrovirksomheder har takket være EU's forskningsstøtte kunnet samarbejde for at udvikle det innovative fodtøj.

Ved at erstatte den polstrede hæl i den traditionelle løbesko med en stødabsorberende sål under den midterste del af foden mindskes belastningen på hæl samt på knæ og ankler.

Fysioterapeuten Adri Hartveld, der har grundlagt og er administrerende direktør i den britiske virksomhed Healus Technology English, står bag projektet. Mikrovirksomheden har i en periode på 10 år udviklet en prototype og afprøvet konceptet. For at videreudvikle modellen til et produkt, der kunne markedsføres, samarbejdede virksomheden med adskillige forskningspartnere i forskellige EU-lande, herunder mange mikrovirksomheder (med mindre end 10 ansatte) og små virksomheder (med mellem 10 og 49 ansatte).

Forskningskonsortiet modtog 1,02 millioner euro i støtte fra EU inden for rammerne af det syvende rammeprogram (FP7) - Forskning til fordel for SMV'er, som har til formål at styrke innovationskapaciteten i europæiske SMV'er og deres bidrag til udviklingen af nye teknologibaserede produkter og markeder. Finansieringen muliggjorde forskning, analyser og test såvel som en fordeling af arbejdsopgaver og teknologioverførsel.

I fremtiden vil EU's program for finansiering af forskning og innovation ligeledes dække markedsføringen, således at innovative SMV'er kan få hjælp til at få deres produkter fra laboratoriet og ud på markedet.

Læs mere:

 • Aktuelt EU-rammeprogram forskningsprogram indtil 2013 - tilgængelig for SMV'er English (Syvende rammeprogram - FP7)
 • Aktuelt EU-innovation program indtil 2013 - særligt målrettet til SMV'er (Rammeprogram for konkurrenceevne og innovation - CIP)
 • For yderligere oplysninger og råd om EU-støtte og -finansiering for SMV'er kan du kontakte den nærmeste repræsentation af Enterprise Europe Network English
 • EU's kommende rammeprogram for forskning og innovation mellem 2014 og 2020 English (Horizon 2020)

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 24/02/2014 | Til toppen