Cale de navigare

Un cluster grecesc din domeniul microelectronicii: oportunități mari pentru întreprinderile mici

decembrie 2012

Panouri solare © iStockphoto - Kyu Oh

Unul dintre primele clustere din domeniul microelectronicii din Grecia deschide orizonturi noi pentru întreprinderile grecești mici, îmbinând inovarea și caracterul durabil. Clusterul facilitează introducerea pe piață a soluțiilor inovatoare - în avantajul economiei și al mediului.

O întreprindere grecească mică specializată în sisteme de comunicații și control a fost aleasă pentru a asigura monitorizarea unuia dintre cele mai mari parcuri de energie solară din țară, amplasat la nord de Atena.

InAccess Networks, un furnizor de soluții de monitorizare pentru infrastructură, și-a mărit efectivul de angajați de la 10 la peste 50 în ultimii doi ani și este membru al unuia dintre primele clustere grecești din domeniul microelectronicii, cu sediul în Atena.

Înființat în 2008 de către organizația nonprofit Corallia, clusterul oferă o mulțime de oportunități pentru companiile mici inovatoare, cu ajutor din partea UE. Finanțarea primită din partea Fondului european de dezvoltare regională (FEDR) se ridică la 40 de milioane €.

„Prin intermediul clusterului ni s-a oferit șansa de a ne promova și a ne perfecționa soluțiile de monitorizare și control”, a declarat Vassilis Nellas, directorul InAccess Networks. El a explicat că sprijinul oferit acoperă diferite aspecte, inclusiv brevetele, managementul drepturilor de proprietate intelectuală (DPI), managementul produselor și marketingul.

Inițiativa clusterului reprezintă un parteneriat public-privat care urmărește impulsionarea antreprenoriatului și a inovării, cu scopul de a spori competitivitatea Greciei.

De curând, au fost înființate alte două clustere în Grecia, reunind în total peste 130 de companii.

Recunoscând puterea pe care o au clusterele de a promova dezvoltarea economică și inovarea, UE le oferă statelor membre asistență pentru încurajarea inițiativelor de cluster.

  • Povestea de succes a clusterelor grecești - urmăriți înregistrarea videoEnglish
  • Dacă doriți să vă extindeți în plan internațional sau să obțineți finanțare europeană, puteți solicita ajutorul celui mai apropiat reprezentant al Enterprise Europe NetworkDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski
  • Mai multe informații privind sprijinul UE pentru clustereEnglish

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 26/02/2014 | Începutul paginii