Navigacijska pot

London kliče Porto: z združenimi silami pomagamo glasbi potovati prek meja

Avgust 2012

Retox Musiclinic

Portugalska podjetnica začetnica Rita Maia je v Portu ustanovila mikro podjetje za organizacijo dogodkov, Ilha da Fantasia, da bi umetnost in glasbo uvedla na ulice. Program Erasmus za mlade podjetnike, ki ga financira EU, ji je omogočil šestmesečno delo pri izkušenem glasbenem podjetniku v Londonu, kjer se je naučila poslovnih veščin.

Cilj tega evropskega programa izmenjave za podjetnike je omogočiti novim podjetnikom, da pridobijo veščine, potrebne za zagon in vodenje malega podjetja, podjetniki gostitelji pa so deležni svežih idej.

V okviru programa je gdč. Maia sodelovala z dr. Alickom Sethijem, ustanoviteljem mikro podjetja Retox Musiclinic, ki umetnikom in distribucijskim podjetjem pomaga pri dostopu do glasbenega trga.

Ustvarjalno evropsko partnerstvo med dr. Sethijem in gdč. Maio se je izkazalo kot koristno za obe strani: „Rita je prispevala več, kot sem pričakoval ... v smislu trženja in družabnih omrežij,“ je pojasnil dr. Sethi.

Z navezovanjem stikov s producenti, studii in obetavnimi glasbeniki pa je stekel tudi posel gdč. Maie. „Najpomembnejše, kar sem se naučila, je bilo, kako je Alick ustvaril in razvijal svoje podjetje,“ je poudarila.

Program EU deluje prek lokalnih kontaktnih točk, strokovnega znanja o poslu in zagotavljanja finančne podpore med bivanjem v tujini.

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 24/02/2014 | Na vrh