Cale de navigare

Londra către Porto: eforturi comune pentru a ajuta muzica să depăşească frontierele

August 2012

Retox Musiclinic

Rita Maia, o întreprinzătoare portugheză aflată la început de drum, şi-a înfiinţat în Porto o microîntreprindere în domeniul managementului evenimentelor, Ilha da Fantasia, pentru a aduce arta şi muzica pe stradă. Cu ajutorul programului Erasmus pentru tinerii antreprenori, finanţat de UE, ea a lucrat 6 luni în Londra, la un întreprinzător cu experienţă din domeniul muzicii, pentru a învăţa secretele meseriei.

Scopul acestui program european de schimb de experienţă pentru întreprinzători este de a le asigura întreprinzătorilor noicompetenţele necesare pentru a înfiinţa şi a gestiona o întreprindere mică, oferindu-le totodată întreprinzătorilor-gazdă posibilitatea de a beneficia de idei proaspete.

Programul i-a pus în legătură pe dna Maia şi dr. Alick Sethi, fondatorul microîntreprinderii Retox Musiclinic, care ajută artiştii şi companiile de distribuţie să intre pe piaţa muzicală.

Parteneriatul european creativ dintre dr. Sethi şi dna Maia s-a dovedit avantajos pentru ambele părţi: „Contribuţia Ritei a fost peste aşteptările mele... atât în ceea ce priveşte marketingul, cât şi reţelele sociale”, explică dr. Sethi.

Pe dna Maia, această experienţă a ajutat-o să demareze în forţă afacerea, stabilind contacte cu studiouri şi cu muzicieni talentaţi. „Cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost cum şi-a creat şi şi-a dezvoltat Alick propria afacere”, accentuează ea.

Programul UE funcţionează prin puncte locale de contact, experienţă de afaceri şi asigurarea de sprijin financiar pentru şederea în străinătate.

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 24/02/2014 | Începutul paginii