Kruimelpad

Londen roept Porto: met vereende krachten streven naar overzeese muzieksuccessen  

Augustus 2012

Retox Musiclinic

Met haar micro-onderneming, het evenementenbureau Ilha da Fantasia in Porto, wil de beginnende onderneemster Rita Maia muziek en kunst in de straten brengen. Dankzij het door de EU gefinancierde Erasmusprogramma voor jonge ondernemers werkte ze zes maanden lang in Londen voor een ervaren ondernemer in de muzieksector. Zo leerde ze de kneepjes van het vak.

Het doel van dit Europese uitwisselingsprogramma voor ondernemers is beginnende ondernemers de kans geven de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om een klein bedrijf op te starten en te runnen. De ontvangende ondernemers van hun kant profiteren van verfrissende ideeën.

In het kader van het programma werkte mevrouw Maia samen met dr. Alick Sethi, oprichter van de micro-onderneming Retox Musiclinic. Dat bedrijf helpt kunstenaars en distributiebedrijven toegang te krijgen tot de muziekmarkt.

Het creatieve Europese partnerschap tussen dr. Sethi en mevrouw Maia bleek een win-winsituatie: "Rita heeft me meer gebracht dan ik verwacht had... zowel wat marketing betreft als op het vlak van sociale netwerken”, legt dr. Sethi uit.

En mevrouw Maia? De samenwerking gaf haar beginnende bedrijf een flinke boost in het leggen van contacten met producenten, studio's en veelbelovende musici. "Het meeste heb ik geleerd van de manier waarop Alick zijn eigen bedrijf heeft opgericht en ontwikkeld", benadrukt ze.

Het EU-programma werkt via lokale contactpunten, zakelijke expertise en het verlenen van financiële steun voor het verblijf in het buitenland.

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 24/02/2014 | Naar boven