Navigációs útvonal

London hívja Porto városát: együtt annak érdekében, hogy a zene átlépje a határokat

2012. augusztus

Retox Musiclinic

Rita Maia, egy portugál induló vállalkozás tulajdonosa Porto városában hozta létre rendezvényszervezéssel foglalkozó mikrovállalkozását abból a célból, hogy a művészetet és a zenét eljuttassa az utca embereihez. Az EU által finanszírozott Erasmus fiatal vállalkozóknak programnak köszönhetően 6 hónapig a zeneipar egy tapasztalt üzleti vállalkozójánál dolgozhatott Londonban, ahol elsajátíthatta a szakma csínját-bínját.

Ezen európai vállalkozóknak szóló csereprogram célja, hogy új vállalkozóknak segítsen elsajátítani a kisvállalkozások beindításához és működtetéséhez szükséges készségeket, miközben az őket fogadó vállalkozók is profitálhatnak a friss ötletek révén.

A program Rita Maiát Dr. Alick Sethihez, a Retox Musiclinic nevű mikrovállalkozás alapítójához irányította. A Retox Musiclinic művészeknek és forgalmazóknak segít a zenei piacra való kijutásban.

Az Alick és Rita közötti kreatív európai partnerség mindkét fél számára hasznos tapasztalatokat eredményezett: „Rita sokkal több hasznos dologra tanított meg minket, mint amire számítottam... a marketing területén éppúgy, mint a közösségi hálózatépítéssel kapcsolatosan” – mondta Dr. Sethi.

Ami a portugál vállalkozót illeti, a partnerség jelentős mértékben hozzásegítette saját vállalkozását ahhoz, hogy kapcsolatba kerüljön producerekkel, stúdiókkal, valamint ígéretes zenészekkel. „A legfontosabb dolog, amint megtanultam az volt, hogy Alick hogyan hozta létre és fejlesztette saját vállalkozását” – hangsúlyozta.

Az EU programja helyi kapcsolattartó pontokra, üzleti tapasztalatokra és a külföldi tartózkodás idejére szóló pénzügyi támogatásra épül.

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 24/02/2014 | Az oldal tetejére