Navigointipolku

Lontoo kutsuu Portoa yhdistämään voimia ja edistämään musiikin matkaa ulkomaille.

Elokuu 2012

Retox Musiclinic

Portugalilainen start-up -yrittäjä Rita Maia perusti oman tapahtuma-alan mikroyrityksensä, Ilha da Fantasia, Portoon tuodakseen taiteen ja musiikin kaduille. EU:n perustaman nuorten yrittäjien Erasmus-ohjelman ansiosta hän työskenteli kokeneen musiikkialan yrittäjän palveluksessa Lontoossa kuuden kuukauden ajan oppiakseen alan niksit.

Tämän EU:n yrittäjien vaihto-ohjelman tarkoituksena on antaa uusille yrittäjille pienyrityksen käynnistämisessä ja johtamisessa tarvittavat taidot ja tarjota samalla isäntäyritykselle mahdollisuus hyötyä tuoreista ideoista.

Ohjelmassa Rita Maia sai yrittäjäkumppanikseen Retox Musiclinicin perustajan Alick Sethin, jonka mikroyritys auttaa taiteilijoita ja jakeluyhtiöitä pääsemään musiikkialan markkinoille.

Luova eurooppalainen kumppanuus Sethin ja Maian välillä osoittautui molempia hyödyttäväksi kokemukseksi: ”Rita toi mukaan enemmän kuin osasin odottaa… markkinointipuolella ja sosiaalisessa verkostoitumisessa”, Sethi selittää.

Maian yritystoiminta taas sai lentävän lähdön yhteyksien luomisessa tuottajiin, studioihin ja lupaaviin muusikoihin. ”Tärkein oppini oli se, miten Alick oli perustanut oman yrityksensä ja kehittänyt sitä", hän painottaa.

EU-järjestelmän toimintakanavia ovat paikalliset yhteyspisteet, yrityskokemus ja rahoitustuki ulkomailla oleskeluun.

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 24/02/2014 | Sivun alkuun