Διαδρομή πλοήγησης

Λονδίνο καλεί Πόρτο: η συνεργασία βοηθά τη μουσική να ταξιδέψει

Αύγουστος 2012

Retox Musiclinic

Η νέα Πορτογαλίδα επιχειρηματίας Rita Maia δημιούργησε στο Πόρτο τη δική της πολύ μικρή επιχείρηση διοργάνωσης εκδηλώσεων, Ilha da Fantasia, προκειμένου να φέρει την τέχνη και τη μουσική στους δρόμους. Χάρη στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες, εργάστηκε για έξι μήνες στο Λονδίνο, κοντά σε έναν έμπειρο στο χώρο της μουσικής επιχειρηματία, για να μάθει τα μυστικά του επαγγέλματος.

Στόχος αυτού του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής για επιχειρηματίες είναι να προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη σύσταση και διεύθυνση μιας μικρής επιχείρησης, δίνοντας ταυτόχρονα στους επιχειρηματίες υποδοχής την ευκαιρία να ωφεληθούν από φρέσκες ιδέες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η κα Maia συνεργάστηκε με τον δρα Alick Sethi, ιδρυτή της πολύ μικρής επιχείρησης Retox Musiclinic, η οποία βοηθά καλλιτέχνες και εταιρείες διανομής να αποκτήσουν πρόσβαση στη μουσική αγορά.

Η δημιουργική ευρωπαϊκή σύμπραξη ανάμεσα στον δρα Sethi και την κα Maia αποδείχθηκε επωφελής εμπειρία και για τα δύο μέρη: «Η Rita πρόσφερε περισσότερα απ’ όσα περίμενα… στους τομείς του μάρκετινγκ και της κοινωνικής δικτύωσης», εξηγεί ο δρ Sethi.

Για την κα Maia, αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση στο ξεκίνημα της επιχείρησής της, όσον αφορά τις επαφές με παραγωγούς, στούντιο και υποσχόμενους μουσικούς. «Το σημαντικότερο πράγμα που έμαθα ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Alick δημιούργησε και ανέπτυξε τη δική του επιχείρηση», τονίζει.

Το πρόγραμμα της ΕΕ λειτουργεί μέσω τοπικών σημείων επαφής, επιχειρηματικής εμπειρογνωσίας και της παροχής οικονομικής στήριξης για την παραμονή στο εξωτερικό.

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2014 | Αρχή σελίδας