Sti

London kalder Porto: kræfterne forenes, så musikken kan krydse grænser

August 2012

Retox Musiclinic

Den nystartede portugisiske iværksætter Rita Maia oprettede sin mikrovirksomhed inden for eventstyring, Ilha da Fantasia, i Porto for at bringe kunst og musik ud på gaderne. Gennem den EU-støttede Erasmus-ordning for unge iværksættere arbejdede hun hos en erfaren musikiværksætter i London i seks måneder for at lære branchens finesser at kende.

Formålet med dette EU-udvekslingsprogram for iværksættere er at give nye iværksættere de nødvendige færdigheder til at starte og drive en lille virksomhed, samtidig med at værtsiværksætterne kan få gavn af nye ideer.

Programmet matchede Rita Maia med dr. Alick Sethi, som har grundlagt mikrovirksomheden Retox Musiclinic, der hjælper kunstnere og distributionsvirksomheder med at få adgang til musikmarkedet.

Det kreative EU-partnerskab mellem dr. Sethi og Rita Maia viste sig at være en win-win-erfaring. "Rita har givet mere, end jeg forventede ... med hensyn til marketing og socialt netværkssamarbejde", forklarer dr. Sethi.

For Rita Maia har det kickstartet hendes virksomhed med hensyn til etablering af kontakter med producenter, studier og lovende musikere. "Det vigtigste, jeg lærte, var, hvordan Alick skabte og udviklede sin egen virksomhed", understreger hun.

EU-ordningen virker gennem lokale kontaktpunkter, der yder erhvervsekspertise og sørger for økonomisk støtte til opholdet i udlandet.

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 24/02/2014 | Til toppen