Навигационна пътека

Лондон вика Порто: обединяване на силите, за да може музиката да пътува в чужбина

август 2012 г.

Retox Musiclinic

Начинаещият португалски предприемач Рита Маиа установява своя микробизнес за организиране на събития, Ilha da Fantasia, в Порто с цел да изведе изкуството и музиката по улиците. Благодарение на финансираната от ЕС програма „Еразъм за млади предприемачи“ тя работи 6 месеца за опитен предприемач в сферата на музиката в Лондон, за да изучи тънкостите на занаята.

Целта на европейската програма за обмен на предприемачи е да осигури на новите предприемачи уменията, необходими за започване и ръководене на малък бизнес, и същевременно да позволи на предприемачите-домакини да се възползват от свежи идеи.

Програмата свързва г-жа Маиа с д-р Алик Сети, основател на микро бизнеса Retox Musiclinic, който помага на артисти и на дружества за разпространение да навлязат на музикалния пазар.

Креативното европейско партньорство между д-р Сети и г-жа Маиа се оказа печеливш и за двете страни опит: „Рита донесе повече, отколкото очаквах... по отношение на маркетинга и работата в социални мрежи“, обяснява д-р Сети.

За г-жа Маиа то дава летящ старт на бизнеса й чрез установяването на контакти с продуценти, студиа и обещаващи музиканти. „Най-важното нещо, което научих, беше това как Алик е създал и развил своя собствен бизнес “, подчертава тя.

Програмата на ЕС работи чрез отговорни посреднически организации, експертни познания за бизнес и осигуряване на финансова помощ за престоя в чужбина.

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 05/02/2014 | Начало на страницата