Sti

Estlandsk og iberisk SMV-partner for globale resultater  

April 2012

Mobiltelefon © Yasin Öztürk

Inden for andre områder i Europa synes et partnerskab mellem Østersø- og det iberiske område ret usandsynligt. Men med støtte fra Enterprise Europe Network har to små virksomheder fra netop disse regioner skabt et vinderhold for at få succes uden for EU-markedet. Dette er internationalisering, når det er bedst.

Fortumo – en innovativ leverandør af SMS-baserede mobilbetalinger med hjemsted i Tartu, Estland – har oplevet en omfattende ekspansion af sine aktiviteter i de seneste 12 år. Den lille virksomhed opererer nu i 60 lande og har 30 medarbejdere beskæftiget i hovedkvarteret.

I modsatte hjørne af kontinentet leverer den banebrydende spanske virksomhed NVIA lignende betalingstjenester i Sydeuropa og Latinamerika. Og hvorfor så ikke udnytte en virksomhed med ekspertise på området, da Fortumo ønskede at udvide sine aktiviteter i Latinamrika? Og til gengæld ville Fortumo kunne hjælpe NVIA med deres planlagte aktiviteter i Østersøområdet og Østeuropa.

Desværre kendte de ikke til hinanden… Og det var her, at Enterprise Europe Network kom ind i billedet. Efter at have hørt, at Fortumo havde planer om at ekspandere i Latinamrika, arrangerede netværkets repræsentanter fra Tartu Science Park et møde mellem Fortumo og NVIA's portugisiske datterselskab. Og et partnerskab blev født. Det portugisiske datterselskab – en virksomhed med seks ansatte – skød projektet i gang. I dag står den spanske afdeling i virksomheden for det meste arbejde i forbindelse med samarbejdet.

 "Det er en kæmpe både tidsmæssig og økonomisk investering at skulle arbejde i et nyt land," udtaler Andrei Dementjev, Fortumos driftsleder, "vi var utrolig glade for at få hjælp fra en partner, som havde de rette forbindelser til nationale mobiltelefonoperatører i Latinamerika." Virksomhederne har med succes i efterhånden to år arbejdet sammen om latinamerikanske projekter.

Enterprise Europe Network, som finansieres af Europa-Kommissionen, hjælper europæiske virksomheder, idet de tilbyder netværksmuligheder i 48 lande samt anden virksomhedsstøtte og informationstjenester.

Læs mere:

 • Enterprise Europe NetworkEnglish - kontakt dit lokale netværk for personlig hjælp inden for finansiering, partnere, teknologi osv.
 • FortumoEnglish
 • NVIAEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD Erhverv og Industri
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 25/11/2013 | Til toppen