Navigointipolku

Kasvumahdollisuuksia kuvantamistekniikkaa hyödyntävälle yritykselle

Syyskuu 2011

Herkkusieniä

EU:n yli miljoonan euron tutkimusrahoituksen avulla Champi-ON -aloitteessa kehitetään täysin automatisoitua järjestelmää sienien keräämiseksi niin, että ne voidaan myydä tuoreeltaan. Enterprise Europe Network eli Yritys-Eurooppa -verkoston ansiosta kyproslaisella pienyrityksellä on merkittävä tehtävä hankkeen toteuttamisessa.

Nikosiaan perustettu GeoImaging tarjoaa geoinformatiikan palveluita ja konsultointia esimerkiksi kartografiaan ja satelliittipaikannukseen liittyvissä kysymyksissä.

Tutkimusrahoituksen löytämiseksi GeoImaging kääntyi Kyproksen pääkaupungissa sijaitsevan Enterprise Europe Network -verkoston toimipisteen puoleen. Verkostolla on lähes 600 yhteistyöorganisaatiota 49 maassa, ja se auttaa yrittäjiä hyödyntämään olemassa olevaa EU-rahoitusta ja löytämään hyviä yhteistyökumppaneita hankkeiden onnistumisen takaamiseksi.

Verkoston kautta GeoImaging sai yhteyden espanjalaiseen tutkimushankkeeseen uuden huipputeknologiaan perustuvan poimurin kehittämiseksi. Yritys on nyt yksi "Champi-ON" -aloitteen kahdeksasta hankekumppanista, ja sen tarjoaman kuvantamistekniikan avulla sieniä voidaan tarjota myyntiin tuoreeltaan ilman purkittamista.

Tällä hetkellä sienet poimitaan käsin korkean laadun varmistamiseksi. Käsipoiminta muodostaa jopa 46 % tuotantokustannuksista, ja siksi teknologiset innovaatiot ovat välttämättömiä kilpailukyvyn ylläpitämiseksi ja voittojen takaamiseksi. Automatisoitu poimuri hyödyntää tietokoneen kuvantamistekniikkaa, ja siten se valitsee tuoremarkkinoille sopivat sienet ja poimii ne "robottikäden" avulla. Tämä vähentää sienten korjuuseen ja käsittelyyn käytettävän työvoiman tarvetta 80 prosentilla ja pienentää samalla tuotantokustannuksia.

GeoImaging-yrityksen vuonna 2002 perustanut Stratos Styliandis kertoo, että uuden tutkimusyhteistyön avulla yritys voi laajentaa yhteistyöverkostoaan entisestään ja tuoda uuden tuotteen markkinoille aikanaan. "Paikallisyritysten on tärkeää pystyä toimimaan kansainvälisillä yhteistyömarkkinoilla", hän toteaa.

"Enterprisen Europe Network -verkoston perustamisen jälkeen olemme auttaneet GeoImaging-yritystä kehittämään sovelluksia kansallisiin ja EU:n tutkimusohjelmiin", kertoo verkoston tutkimusvirkailija Christakis Theocharous Kyprokselta. "Kun he tarvitsevat jotain, olemme aina puhelinsoiton päässä". Tähän mennessä GeoImaging on varmistanut EU-rahoituksen viiteen eri hankkeeseen.

Lisätietoa:

 • GeoImagingEnglish
 • Champi-onEnglish
 • Enterprise Europe Network - Yritys-Eurooppa -verkostoEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 21/02/2014 | Sivun alkuun