Sti

Champignonmuligheder for billedfirma

September 2011

Champignon

Med mere end 1 million € i forskningsstøtte fra EU vil 'Champi-ON' initiativet udvikle et fuldautomatisk system til at plukke champignoner, der skal sælges friske. Takket være Enterprise Europe Network, vil et lille firma på Cypern spille en central rolle i projektet

Med hjemsted i Nicosia, tilbyder GeoImaging en bred vifte af tjenester og konsulentbistand inden for geoinformatik herunder kartografi, satellitnavigation og tilhørende områder.

I sin søgning efter forskningsbevillinger henvendte den lille virksomhed GeoImaging sig til Enterprise Europe Network afdelingen i den cypriotiske hovedstad hos Fonden til Forskningsfremme. Med næsten 600 partnerorganisationer i 49 lande hjælper netværket virksomheder med at få del i EU finansiering og forbinder dem med de rigtige partnere til succesrige projekter.

Gennem Enterprise Europe Network hørte GeoImaging om et spanskledet forskningsprojekt til at udvikle et nyt højteknologisk champignon-plukningsudstyr. GeoImaging vil nu, som en af otte partnere i Champi-ON, levere billedteknologi så champignoner kan blive solgt friske i stedet for på dåse.

Disse champignoner bliver nu høstet ved håndkraft på grund af de høje kvalitetsstandarder, som produktet kræver. Håndplukning bebyrder producenterne med op til 46 % af deres samlede produktionsomkostninger, så teknologisk innovation er nødvendig for at bevare konkurrencedygtighed og en acceptabel margen. Den automatiske plukker vil anvende computerbilleder til at udvælge de champignoner, der er egnede til det friske marked, og vil herefter plukke dem ved hjælp af en robotarm og hermed reducere den nødvendige arbejdskraft til høstning og håndtering af friske champignoner med 80 % og dermed nedbringe omkostningerne.

Stratos Styliandis, der grundlagde GeoImaging i 2002, siger at det nye forskningssamarbejde vil tillade hans firma at udvide sit partnerskabsnetværk og eventuelt bringe et nyt produkt på markedet. "Det er vigtigt for lokale virksomheder at operere I et international samarbejdsmiljø, " siger han.

"Siden vi grundlagde Enterprise Europe Network har vi hjulpet GeoImaging med ansøgninger til nationale og EU forskningsprogrammer," siger Christakis Theocharous, netværkets forskningsmedarbejder på Cypern. "Når de har behov for et eller andet, ringer de blot til os." GeoImaging har indtil nu sikret sig EU finansiering af fem projekter inden for forskellige sektorer.

Find ud af mere:

 • GeoImagingEnglish
 • Champi-onEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 21/02/2014 | Til toppen