Navigointipolku

Tieto- ja viestintätekniikkaan perustuvaa koulutusta vammaisille

Lokakuu 2011

Keramiikan muotoilukoulutusta © Barbara Plasonik

Slovenialaisen yrityksen Ozaran johtama eurooppalainen konsortio tarjoaa keramiikan muotoilun koulutusta kuulo- ja näkövammaisille. EU:n Leonardo da Vinci -ohjelma mahdollisti hankkeen toteutuksen.

Kuulo- ja näkövammaisten on vaikea saada tieto- ja viestintäteknistä koulutusta. Keramiikan alan koulutukseen perustuva hanke pyrkii tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja: ACTrain tarjoaa ilmaista keramiikkatuotteiden valmistukseen tähtäävää koulutusta Internetin kautta, ja se on erityisesti suunniteltu aistivammaisten käyttöön. Koulutus tapahtuu verkossa olevan interaktiivisen videomateriaalin avulla.

Esimerkiksi luennot on saatavana äänitallenteina, ja videoissa on ruututekstit tai viittomakielinen tulkkaus.

Slovenialainen yritys Ozara kääntyi Ljubljanassa sijaitsevan Enterprise Europe Network -verkoston toimipisteen puoleen rahoituksen löytämiseksi.

Verkosto tunnisti EU:n Leonardo da Vinci-ohjelman oikeaksi rahoituslähteeksi Ozaralle, sillä siitä rahoitetaan ammatillisen koulutuksen käytännön hankkeita. Verkoston asiantuntija Larisa Vodeb auttoi yritystä löytämään oikeat yhteistyökumppanit ja laatimaan hyvän hankesuunnitelman.

Konsortioon kuuluu vammaisten koulutuksen erikoistuneita asiantuntijoita Sloveniasta, Kreikasta, Italiasta ja Itävallasta

Koulutusmateriaalia on tällä hetkellä saatavana saksaksi, kreikaksi, italiaksi ja sloveeniksi sekä yhteistyökumppanimaiden neljällä viittomakielellä, ja se on tarkoitus julkaista Internetissä maailmanlaajuiseen käyttöön.

Lisätietoa:

 • See - hear - touch: hankkeen verkkosivustoEnglish
 • Leonardo da Vinci -ohjelmaEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 29/01/2014 | Sivun alkuun