Sti

Overkomme handicaps via uddannelse der anvender informations og kommunikationsteknologi

Oktober 2011

Uddannelse i keramisk design © Barbara Plasonik

Et europæisk konsortium, der ledes af det slovenske firma Ozara, har udviklet informations og kommunikationsteknologi løsninger der kan give uddannelsesmuligheder i den keramiske design sektor til mennesker, der er høre eller synshæmmede. Projektet blev muligt takket være EU's Leonardo da Vinci finansieringsprogram.

Mennesker, der er døve eller har svært ved at høre, blinde eller med begrænset syn, har ofte svært ved at deltage i uddannelse, der anvender informations og kommunikationsteknologi. Et projekt for den keramiske sektor vil tilbyde skræddersyede løsninger. ACTrain tilbyder gratis online træning, der er specielt designet til mennesker med sansehandicap, i at lave keramiske produkter. Den tilbyder dette via et webbaseret interaktivt videomateriale.

Lektioner bliver, for eksempel, optaget som lydbeskrivelser og videoer med undertitler eller tegnsprogsoversættelse.

Den slovenske virksomhed, Ozara, der tog initiativ til projektet, henvendte sig til den lokale afdeling af Enterprise Europe Network, der var i Ljublanas handelskammer for håndværk og mindre virksomheder, for at få hjælp til deres søgning efter finansiering.

Netværket identificerede EU's Leonardo da Vinci program som passende for Ozara, da det finansierer praktiske projekter indenfor erhvervsuddannelse og efteruddannelse. Netværkseksperten Larisa Vodeb hjalp virksomheden med at finde partnere og sammensætte et succesrigt forslag.

Konsortiet omfatter eksperter fra Slovenien, Grækenland, Italien og Østrig med viden og erfaring i uddannelse og efteruddannelse af personer med handicaps.

Uddannelsesprogrammet er for tiden tilgængeligt på tysk, græsk, italiensk og slovensk og på partnernes fire nationale tegnsprog. Uddannelsesprogrammet skulle blive tilgængeligt for handicappede personer overalt i verden, via en hvilken som helst computer.

Find ud af mere:

 • Se - hør - føl: projekt websiteEnglish
 • Leonardo da Vinci programmetEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 29/01/2014 | Til toppen