Sökväg

Franskt familjeföretag lanserat på östeuropeiska marknader

Maj 2011

Gryftecs och Westlines ägare

För att lyfta verksamheten kontaktade det Paris-baserade teknikföretaget Westline nätverket Enterprise Europe Network, i ett försök att hitta en tillförlitlig partner som skulle kunna vara till hjälp vid export.

Westline, ett familjeföretag grundat av ett rumänskt par, Rodica och Mircea Chiorean, har tio anställda. För detta småskaliga företag var hjälpen att etablera sig på nya marknader mycket välkommen. Företaget bad Enterprise Europe Networks lokala sektion om hjälp att hitta utländska distributörer. Företaget hade redan en stark, globalt attraktiv produkt - SmartDrive-S3, en handenhet som styr motorer och andra rörliga delar i maskiner som sätter samman alla typer av varor från konfektyr till bilar. Produkten sparar energi och ökar produktiviteten, och är därför en lockande innovation för export.

Produkten fångade genast uppmärksamheten hos sin framtida distributör i Polen. Enterprise Europe Networks sektion i norra Polen hittade denna partner åt Westline via sin affärsmatchande databas. Gryftec, ett teknikföretag som arbetar med mikroprocessorsystem, tog tillfället i akt och är nu den första distributören i Östeuropa som säljer Westlines produkter.

"Nätverket levererade snabba resultat och vi kommer att fortsätta att arbeta med dem allteftersom vårt företag växer", säger Westlines medgrundare, Rodica Chiorean. Enterprise Europe Network, finansierat av EU-kommissionen, erbjuder nätverksmöjligheter i 48 länder och är till stor hjälp för företag.

Läs mer:

 • Westlinefrançais
 • GryftecEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 19/02/2014 | Till början