Navigacijska pot

Francosko družinsko podjetje vstopilo na vzhodnoevropske trge

Maj 2011

Lastniki podjetij Gryftec in Westline

Da bi okrepilo svoje poslovanje, je inženirsko podjetje Westline iz Pariza stopilo v stik z mrežo Enterprise Europe Network, saj je želelo najti zanesljivega partnerja za pomoč pri čezmejni prodaji.

Družinsko podjetje Westline, ki ga je ustanovil romunski par, Rodica in Mircea Chiorean, zaposluje 10 ljudi. Za to malo podjetje je bila pomoč pri vstopu na nove trge zelo dobrodošla. Podjetje je lokalno podružnico mreže Enterprise Europe Network zaprosilo za pomoč pri iskanju tujih distributerjev. Podjetje je že imelo močan, globalno zanimiv izdelek - SmartDrive - S3, ročno napravo, ki upravlja motorje in ostale premične se dele strojev, ki sestavljajo različne vrste proizvodov, od slaščic do avtomobilov. Ta izdelek varčuje z energijo in povečuje produktivnost ter je zato za tujino privlačna inovacija.

Izdelek je takoj pritegnil pozornost bodočega distributerja na Poljskem. Severna poljska podružnica mreže Enterprise Europe Network je našla partnerja za Westline v svoji podatkovni bazi podjetnikov. Gryftec, podjetje za inženiring mikroprocesorskih sistemov je zagrabilo to priložnost in je zdaj prvi vzhodnoevropski distributer za prodajo izdelkov podjetja Westline.

"Mreža je prinesla hitre rezultate in z njimi bomo sodelovali še naprej, ko bo naše podjetje raslo," pravi Rodica Chiorean, soustanoviteljica podjetja Westline. Mreža Enterprise Europe Network, ki jo financira Evropska komisija, je v veliko pomoč podjetjem in ponuja možnosti povezovanja v 48 državah.

Več si lahko preberete na:

 • Westlinefrançais
 • GryftecEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 19/02/2014 | Na vrh