Cale de navigare

O afacere de familie din Franţa s-a lansat pe pieţele est-europene

Mai 2011

Proprietarii companiilor Gryftec şi Westline

Pentru a-şi impulsiona afacerile, compania de inginerie Westline, cu sediul în Paris, a luat legătura cu Enterprise Europe Network, din dorinţa de a găsi un partener de încredere pentru vânzările transfrontaliere.

Westline este o afacere de familie cu 10 angajaţi înfiinţată de un cuplu de români, Rodica şi Mircea Chiorean. Ajutorul în vederea pătrunderii pe pieţele noi a fost foarte binevenit pentru această companie mică. Compania a solicitat ajutorul filialei locale a Enterprise Europe Network pentru a găsi distribuitori străini. Firma avea deja un produs puternic, cu potenţial de vânzare la nivel global - SmartDrive-S3, un dispozitiv portabil care comandă motoare şi alte piese mobile ale utilajelor care asamblează o varietate de bunuri, de la cofetărie până la domeniul automobilelor. Produsul permite economisirea energiei şi creşterea productivităţii şi constituie deci o inovaţie atractivă la nivel internaţional.

Produsul a atras imediat atenţia viitorului său distribuitor din Polonia. Filiala Enterprise Europe Network din nordul Poloniei a găsit acest partener pentru Westline prin baza lor de date de contacte de afaceri. Gryftec, o companie de inginerie specializată în sisteme de microprocesoare, a valorificat această oportunitate, iar acum este primul distribuitor din Europa de Est care vinde produsele Westline.

"Cei de la Enterprise Europe Network au dat rezultate rapid, iar noi vom continua colaborarea cu ei pe măsură ce se va dezvolta compania noastră", spune Rodica Chiorean, cofondator al Westline. Finanţată de Comisia Europeană, Enterprise Europe Network reprezintă un important ajutor pentru companii, oferind oportunităţi de lucru în reţea în 48 de ţări.

Mai multe informaţii:

  • Westlinefrançais
  • GryftecEnglish
  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 19/02/2014 | Începutul paginii